Αμερικάνικη Κουζίνα

Αμερικάνικες πίτες πεκάν

Αμερικάνικες πίτες πεκάν

Αμερικάνικες πίτες πεκάν: Μια αμερικάνικη συνταγή για ένα αγαπημένο γλυκό, τελειοποιημένο με λίγη κρέμα bourbon στο πλάι. Τα πεκάν είναι ένας εντυπωσιακός καρπός, με ντελικάτη και γλυκιά γεύση. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά καλά για την καρδιά μας. Το χρυσό σιρόπι, που είναι βασικό συστατικό σε πολλές συνταγές για επιδόρπιο, αποτελείται κατά βάση από ζάχαρη, νερό και μια φέτα λεμόνι (ή χυμό λεμονιού), έχει γεύση καραμέλας βουτύρου και είναι πολύ δημοφιλές σε όλο τον κόσμο.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Για τη ζύμη:
300 γραμμάρια αλεύρι
150 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Για τη γέμιση:
175 γραμμάρια μισά πεκάν
4 μεγάλα αυγά
85 γραμμάρια σιρόπι
1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας μπέρμπον
50 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
85 γραμμάρια ακατέργαστη ζάχαρη μοσχοβάντο
Για την παγωμένη κρέμα bourbon:
150 ml σαντιγί
2 κουταλιές της σούπας μπέρμπον
2 κουταλιές της σούπας χρυσό σιρόπι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 190 C. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη με τα χέρια μας μέχρι να αναμειχθούν καλά και στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα σε έξι θήκες τάρτας 10 εκατοστών. Βάλτε τα σε ένα ταψί.

Βήμα 2
Κρατήστε 36 μισά πεκάν και ψιλοκόψτε τα υπόλοιπα. Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το σιρόπι, τη βανίλια, το μπέρμπον, το λιωμένο βούτυρο και τα ψιλοκομμένα πεκάν και ρίχνουμε με το κουτάλι στις θήκες για τάρτες. Βάλτε πάνω σε κάθε θήκη 6 μισά πεκάν, στη συνέχεια ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να δέσουν. Η γέμιση θα φουσκώσει καθώς ψήνεται, αλλά θα ηρεμήσει καθώς κρυώνει. Μπορείτε να τα ετοιμάσετε 2 μέρες πριν και να τις καταψύξετε έως και 2 μήνες.

Βήμα 3
Αν θέλετε μια καλή δόση μπέρμπον, σερβίρετε τις πίτες ζεστές με αυτή την παγωμένη κρέμα μπέρμπον από πάνω. Χτυπήστε τη σαντιγί με το χρυσό σιρόπι και το μπέρμπον μέχρι να σφίξει απαλά, στη συνέχεια βάλτε τη σε ένα δοχείο και παγώστε την για έως και 1 μήνα. Σερβίρετέ την κατευθείαν από την κατάψυξη σαν παγωτό ή αφήστε την να μαλακώσει για έως και 15 λεπτά για μια πιο απαλή, κρεμώδη εκδοχή.

Καλή όρεξη!