Προσέξτε αυτή την συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας. Μπορείτε να κάνετε πολύ εύκολα μια καταπληκτική σαλάτα με καρδιές φοίνικα και αβοκάντο, που θα τους αφήσει όλους άφωνους! Οι καρδιές από φοίνικα προσθέτουν μια πραγματική τραγανή γεύση σε αυτήν την κλασική σαλάτα με μπλε τυρί και αβοκάντο. Απλά υπέροχη!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 μαρούλια
2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) καρδιά φοίνικα, στραγγισμένη
140 γραμμάρια μπλε τυρί (ροκφόρ, δανέζικο ή stilton)
1 χούφτα καβουρδισμένα κουκουνάρια
Για το ντρέσινγκ:
100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα του μαρουλιού και κόβουμε κάθε καρδιά στα τέσσερα από πάνω προς τα κάτω. Μουλιάστε τα σε ένα νεροχύτη γεμάτο με κρύο νερό για λίγα λεπτά. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Αφαιρούμε τη σάρκα με ένα κουτάλι και την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Κόβουμε τις καρδιές φοίνικα σε κομμάτια ίδιου μεγέθους. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το τυρί σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε τα υλικά του ντρέσινγκ με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 2
Στραγγίστε το μαρούλι, στη συνέχεια κόψτε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς και μοιράστε το σε τέσσερα μπολ. Στρώστε το ένα τέταρτο από κάθε ένα από τα άλλα συστατικά πάνω από κάθε μερίδα. Βάλτε δίπλα το ντρέσινγκ και αφήστε τον καθένα να ρίξει στη δική του σαλάτα.
Καλή όρεξη!