Αμερικάνικη Κουζίνα

Αμερικάνικο cheesesteak

Αμερικάνικο cheesesteak

Αμερικάνικο cheesesteak: Το cheesesteak είναι ένα σάντουιτς, με ρίζες από την Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, που φτιάχνεται από λεπτές φέτες μπριζόλας και λιωμένο τυρί μέσα σε ψωμάκια σάντουιτς. Με αυτή την αμερικάνικη συνταγή, θα κάνετε γρήγορα ένα δημοφιλές τοπικό φαγητό, ψήνοντας και βάζοντας τη μπριζόλα, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το τυρί, το κέτσαπ και τη μουστάρδα σε ψωμάκια για σάντουιτς. Απλό, βολικά και ιδιαίτερα αγαπητό, θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

300 γραμμάρια μπριζόλες
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
8 φέτες τυρί
50 γραμμάρια μοτσαρέλα, τριμμένη
4 μαλακά λευκά ψωμάκια για σάντουιτς
Μουστάρδα και κέτσαπ, για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Κόψτε και πετάξτε το μακρύ κομμάτι λίπους που συνήθως υπάρχει στο πλάι κάθε μπριζόλας. Κόψτε κάθε μπριζόλα στη μέση και βάλτε τις σε ένα ταψί, στη συνέχεια μεταφέρετε στην κατάψυξη και ψύξτε τις για 40 λεπτά.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μαζί με μια καλή πρέζα αλάτι και τηγανίστε για 20 λεπτά ή μέχρι τα κρεμμύδια να ροδίσουν. Προσθέστε το ξύδι και τηγανίστε για άλλα 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε κατά τις προτιμήσεις μας.

Βήμα 3
Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε τη μπριζόλα όσο πιο λεπτή γίνεται και χωρίστε τις φέτες σε τέσσερις μερίδες. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να καπνίζει. Βάλτε μια μερίδα από τις φέτες μπριζόλας στο τηγάνι σε ένα σωρό που να είναι περίπου όσο το μήκος από τα ψωμάκια. Τηγανίζουμε για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να ψηθεί λίγο η μπριζόλα. Βάζετε από πάνω το ένα τέταρτο από το μείγμα του κρεμμυδιού, καθώς και ένα τέταρτο από τις φέτες τυριού και τη μοτσαρέλα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά, μέχρι το κρέας να ροδίσει και να γίνει τραγανό γύρω από την άκρη και να λιώσουν τα τυριά. Ανοίξτε ένα από τα ψωμάκια και ρίξτε προσεκτικά μέσα το μείγμα κρέατος και τυριού. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο κρέας, τα κρεμμύδια, το τυρί και τα ψωμάκια. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!