Μαγειρέψτε ένα υπέροχο φαγητό αρνάκι με φασόλια γίγαντες, ακολουθώντας τις οδηγίες αυτής της αυθεντικής συνταγής της ελληνικής κουζίνας. Σιγοβράστε φασόλια γίγαντες με ντομάτες, κρεμμύδι και σκόρδο και σερβίρετέ τα με τρυφερό αρνί φιλέτο και θρυμματισμένη φέτα. Γίνονται υπέροχα και απολαυστικά! Μπορείτε να αντικαταστήσετε τους γίγαντες με απλά φασόλια, αν προτιμάτε.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
500 γραμμάρια αρνί φιλέτο
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 μικρό ματσάκι άνηθος, ο περισσότερος ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
500 ml ζωμός κοτόπουλου
2 συσκευασίες (x 400 γραμμάρια) φασόλια γίγαντες, στραγγισμένα
2 κουταλιές της σούπας τυρί φέτα, τριμμένη
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τρίψτε το αρνί με ½ κουταλιά της σούπας λάδι και 1 σκελίδα σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε καλά και αφήνετε στην άκρη να μαριναριστεί όσο ετοιμάζετε τα φασόλια, ή μέχρι και 2 ώρες αν έχετε χρόνο.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμύδι και το υπόλοιπο σκόρδο και αλατοπιπερώστε. Τηγανίζουμε για 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, τον ψιλοκομμένο άνηθο, το ξύδι, το ζωμό κοτόπουλου και τα φασόλια, αλατοπιπερώστε και σιγοβράστε για 15 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί πολύ. Σοτάρουμε το αρνί από όλες τις πλευρές, για περίπου 5 λεπτά συνολικά. Αφήστε το να ξεκουραστεί, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, για 5 λεπτά και μετά κόψτε το σε χοντρά κομμάτια. Σερβίρουμε το αρνί με τα φασόλια, και από πάνω σκορπισμένα κομματάκια φέτας και τα υπόλοιπα φύλλα άνηθου.
Καλή όρεξη!