Βραζιλιάνικη Κουζίνα

Βραζιλιάνικα μοσχαρίσα σουβλάκια μαριναρισμένα με κύμινο και κρεμμύδι

Βραζιλιάνικα μοσχαρίσα σουβλάκια μαριναρισμένα με κύμινο και κρεμμύδι

Δείτε αυτή την συνταγή της βραζιλιάνικης κουζίνας για να ετοιμάσετε μοσχαρίσα σουβλάκια μαριναρισμένα με κύμινο και κρεμμύδι. Σε αυτή την συνταγή, που είναι βασισμένη στο βραζιλιάνικο πιάτο churrasco, η μπριζόλα αρωματίζεται με πικάντικη σάλτσα worcestershire, μπαχαρικά και σκόρδο. Ενα πιάτο νόστιμο και χορταστικό, που θα σας ικανοποιήσει απόλυτα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κιλό μοσχαρίσια μπριζόλα
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα worcestershire
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
χυμός από 2 λάιμ
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας σπόροι κύμινου
1 κουταλιά της σούπας νιφάδες τσίλι
1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, συν έξτρα για το περιχύσιμο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Κόβουμε τη μπριζόλα σε 6 ή 7 κομμάτια. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη σάλτσα worcestershire, το σκόρδο, το χυμό λάιμ, το ξύδι, τα μπαχαρικά, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε καλά το κρέας και από τις δύο πλευρές και μετά το βάζετε σε ένα επίπεδο μη μεταλλικό σκεύος. Το καλύπτουμε με τη μαρινάδα και το αφήνουμε να κρυώσει για έως και 1 ημέρα. Το βάζουμε σε θερμοκρασία δωματίου 1 ώρα πριν το ψήσιμο.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε μια σχάρα μέχρι να ζεσταθεί πολύ. Σκουπίστε το κρέας για να στεγνώσει, στη συνέχεια περιχύστε με λίγο ακόμα λάδι και μετά αλατοπιπερώστε. Περάστε τα κομμάτια του κρέατος σε λεπτά μεταλλικά σουβλάκια. Τα ψήνουμε στη σχάρα για 3-4 λεπτά από τη μία πλευρά, στη συνέχεια τα αναποδογυρίζουμε και επαναλαμβάνουμε μέχρι να ψηθούν όλα. Αφήνουμε τα σουβλάκια να ξεκουραστούν κάτω από αλουμινόχαρτο για 10 λεπτά, μετά τα κόβουμε σε φέτες και τα σερβίρουμε με τις σάλτσες.

Καλή όρεξη!