Ετοιμαστείτε για ένα διαφορετικό μαγείρεμα με αυτή τη εξαιρετική βραζιλιάνικη συνταγή για ένα υπέροχο ψητό κοτόπουλο frango churrasco. Ενα καταπληκτικό πικάντικο κοτόπουλο, ψητό στη σχάρα, με μαρινάδα piri-piri, πάπρικα και κόλιανδρο. Η σάλτσα Piri-Piri είναι ένα μείγμα από αφρικανικό τσίλι, λίγο ξινή, λίγο γλυκιά και ελαφρώς αλμυρή – μια πραγματικά πολύπλοκη και ευέλικτη σάλτσα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν σε οτιδήποτε.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
900 γραμμάρια μπούτι κοτόπουλου χωρίς κόκαλα (με την πέτσα αν είναι δυνατόν)
ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας απαλή σάλτσα piri-piri
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ρηχό, μη μεταλλικό σκεύος, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Καλύψτε και αφήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα αν είναι δυνατόν. Τα βάζουμε σε θερμοκρασία δωματίου 1 ώρα πριν το ψήσιμο.
Βήμα 2
Περάστε τα μισά μπούτια σε 2 μεγάλα μεταλλικά σουβλάκια ή ξύλινα εμποτισμένα σε νερό για 10 λεπτά. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μπούτια και άλλα 2 σουβλάκια. Ζεστάνετε ένα υπαίθριο μπάρμπεκιου μέχρι να ζεσταθεί πολύ ή χρησιμοποιήστε το γκριλ του φούρνου. Τοποθετούμε στη σχάρα για 6 λεπτά από τη μία πλευρά, στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 4 λεπτά. Μαγειρέψτε τα για λίγα λεπτά ακόμη από κάθε πλευρά αν είναι μεγάλα – χαμηλώστε όμως τη φωτιά για να μην καούν. Βγάλτε τα από την φωτιά και διατηρήστε τα ζεστά τυλιγμένα μέσα σε αλουμινόχαρτο. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!