Μια συνταγή της βραζιλιάνικης κουζίνας για ένα υπέροχο πιάτο μοκέκα με γαρίδες. Το μοκέκα είναι ένα βραζιλιάνικο στιφάδο θαλασσινών και συνήθως παρασκευάζεται με γαρίδες ή ψάρι ως βάση με ντομάτες, κρεμμύδια, σκόρδο, λάιμ και κόλιανδρο. Ενα νοστιμότατο γεύμα με κρεμώδη σάλτσα καρύδας, γαρνιτούρα με κόλιανδρο και άφθονο μπαχαρικό. Θα σας ξετρελάνει!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
450 γραμμάρια μεγάλες, ωμές, αποφλοιωμένες γαρίδες
75 ml χυμό λάιμ
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι, κομμένο σε μισές ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
3 ντοματίνια, ξεσποριασμένα και ψιλοκομμένα
400 ml γάλα καρύδας
2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
ρύζι στον ατμό, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τοποθετήστε τις γαρίδες σε ένα μπολ με 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο. Βάλτε τα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το κρεμμύδι και τσιγαρίστε τα για 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε την κόκκινη πιπεριά, τις νιφάδες τσίλι, την πάπρικα και το υπόλοιπο σκόρδο.
Βήμα 3
Ρίχνουμε τις ντομάτες, το γάλα καρύδας και λίγο αλάτι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Προσθέστε τις γαρίδες, όλη τη μαρινάδα και τον υπόλοιπο χυμό λάιμ. Σιγοβράζουμε μέχρι να ασπρίσουν οι γαρίδες, περίπου για 3 λεπτά. Σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και ρύζι.
Καλή όρεξη!