Vegan Κουζίνα, Γαλλική Κουζίνα

Μπρόκολο και γαλλικά φασολάκια

Μπρόκολο και γαλλικά φασολάκια

Δείτε αυτή την πανεύκολη συνταγή της γαλλικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα καταπληκτικό vegan πιάτο με μπρόκολο και γαλλικά φασολάκια. Ενα υπέροχο πιάτο που συνδυάζει τέλεια το μπρόκολο και τα φασολάκια με την πικάντικη πινελιά που δίνουν οι νιφάδες τσίλι και το μαύρο, πιπέρι. Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

750 γραμμάρια κομματάκια μπρόκολου
250 γραμμάρια γαλλικά φασολάκια
30 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
1/2 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς τσίλι, συν περισσότερες αν θέλετε
Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 6 λίτρα αλατισμένο νερό να βράσουν. Έχετε έτοιμο ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό. Βάζετε το μπρόκολο στην κατσαρόλα και μαγειρεύετε για δύο λεπτά. Θέλετε απλώς να ζεματίσετε το μπρόκολο σε αυτό το σημείο, αφού θα το σοτάρετε αργότερα.
Βήμα 2
Χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι, βγάλτε το μπρόκολο από την κατσαρόλα και βάλτε το σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Όταν κρυώσει τελείως το μπρόκολο, το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίξει. Ανανεώστε το μπολ με παγωμένο νερό.
Βήμα 3
Ξαναβάλτε το νερό να βράσει. Προσθέστε τα φασολάκια και μαγειρέψτε για τέσσερα λεπτά. Όπως το μπρόκολο, θέλετε απλώς να ζεματίσετε τα φασόλια.
Βήμα 4
Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με σουρωτήρι και τα βάζουμε στο παγωμένο νερό. Όταν τα φασολάκια κρυώσουν τελείως, τα βάζουμε στο σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Βήμα 5
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Όταν σχεδόν καπνίσει, προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 45 δευτερόλεπτα. Όταν το σκόρδο αρχίσει να ροδίζει, βγάλτε το αμέσως και πετάξτε το. Το υπερβολικό ψήσιμο του σκόρδου θα δώσει μια πολύ πικρή γεύση στο πιάτο. Βάλτε στο τηγάνι τις νιφάδες τσίλι, το μπρόκολο και τα φασόλια και τηγανίστε για πέντε λεπτά.
Βήμα 6
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη!