Βραζιλιάνικη Κουζίνα

Ψητό καλαμπόκι με μαγιονέζα σκόρδου και παρμεζάνα

Ψητό καλαμπόκι με μαγιονέζα σκόρδου και παρμεζάνα

Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της βραζιλιάνικης κουζίνας για να κάνετε ψητό καλαμπόκι με μαγιονέζα σκόρδου και παρμεζάνα στη σχάρα σε βραζιλιάνικο στιλ, με κόλιανδρο, λάιμ, μαγιονέζα σκόρδου και τυρί παρμεζάνα. Δεν χρειάζεται πολλά υλικά, στήνετε γρήγορα ένα μπάρμπεκιου, και σε λίγη ώρα έχετε νόστιμα ψημένα καλαμπόκια. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

6 καλαμπόκια
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
6 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα (ή εναλλακτική για χορτοφάγους)
2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 λάιμ, κομμένο σε κομμάτια, για στύψιμο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βράζουμε τα καλαμπόκια για 5 λεπτά. Αφήστε τα στο νερό μέχρι να είστε έτοιμοι να τα ψήσετε. Ανακατεύουμε το σκόρδο και τη μαγιονέζα σε ένα μικρό μπολ. Λίγο πριν το μπάρμπεκιου, βγάλτε τα καλαμπόκια από την κατσαρόλα, στεγνώστε τα και αλείψτε τα με την μαγιονέζα.

Βήμα 2
Αλατοπιπερώστε τα καλαμπόκια και ψήστε τα μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου για 5 λεπτά. Απλώστε πάνω τους την παρμεζάνα και τον κόλιανδρο. Στύβετε από πάνω το λάιμ για να τα σερβίρετε.

Καλή όρεξη!