Μια ξεχωριστή αμερικάνικη συνταγή για να μαγειρέψετε ψητό κοτόπουλο με γέμιση φασκόμηλου και σάλτσα κεράσι. Μια απλή συνταγή ψητού κοτόπουλου που είναι τέλεια για τα Χριστούγεννα. Αυτή η ιδέα για το γιορτινό ψητό κοτόπουλο είναι μια εύκολη εναλλακτική της γαλοπούλας τα Χριστούγεννα και η σάλτσα κερασιών κορυφώνει τα πάντα τέλεια. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, συν επιπλέον για να περιχύσετε
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μπαστουνάκια σέλινου, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
200 γραμμάρια φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά με προζύμι
2 κουταλάκια του γλυκού φασκόμηλο ψιλοκομμένο
Ψητό κοτόπουλο 2 κιλών
½ φλιτζάνι μαρμελάδα κεράσι
1 κουτί (400 γραμμάρια) κεράσια χωρίς κουκούτσι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το κρεμμύδι, το σέλινο και το σκόρδο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το μπέικον και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για άλλα 2 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο. Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά και το φασκόμηλο. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά για να ενωθεί η γέμιση
Βήμα 2
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C/180°C με ανεμιστήρα. Γεμίστε την κοιλότητα του κοτόπουλου με την γέμιση και κλείστε τα ανοίγματα με οδοντογλυφίδες. Αλείψτε 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα πάνω από το δέρμα. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο ταψί. Περιχύνουμε με λάδι και σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και αλείψτε με την υπόλοιπη μαρμελάδα. Ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πυρίμαχο πιάτο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά
Βήμα 3
Ενώ το κοτόπουλο ξεκουράζεται, σουρώνουμε τους χυμούς μαγειρέματος σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κονσερβοποιημένα κεράσια και ¼ φλιτζάνι νερό και αφήστε τα να βράσουν. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί ελαφρώς
Βήμα 4
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με γέμιση και σάλτσα
Καλή όρεξη!