Αμερικάνικη Κουζίνα

Ψητό κοτόπουλο με γέμιση φασκόμηλου και σάλτσα κεράσι

Ψητό κοτόπουλο με γέμιση φασκόμηλου και σάλτσα κεράσι

Μια ξεχωριστή αμερικάνικη συνταγή για να μαγειρέψετε ψητό κοτόπουλο με γέμιση φασκόμηλου και σάλτσα κεράσι. Μια απλή συνταγή ψητού κοτόπουλου που είναι τέλεια για τα Χριστούγεννα. Αυτή η ιδέα για το γιορτινό ψητό κοτόπουλο είναι μια εύκολη εναλλακτική της γαλοπούλας τα Χριστούγεννα και η σάλτσα κερασιών κορυφώνει τα πάντα τέλεια. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, συν επιπλέον για να περιχύσετε
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μπαστουνάκια σέλινου, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
200 γραμμάρια φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά με προζύμι
2 κουταλάκια του γλυκού φασκόμηλο ψιλοκομμένο
Ψητό κοτόπουλο 2 κιλών
½ φλιτζάνι μαρμελάδα κεράσι
1 κουτί (400 γραμμάρια) κεράσια χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το κρεμμύδι, το σέλινο και το σκόρδο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το μπέικον και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για άλλα 2 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο. Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά και το φασκόμηλο. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά για να ενωθεί η γέμιση
Βήμα 2
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C/180°C με ανεμιστήρα. Γεμίστε την κοιλότητα του κοτόπουλου με την γέμιση και κλείστε τα ανοίγματα με οδοντογλυφίδες. Αλείψτε 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα πάνω από το δέρμα. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο ταψί. Περιχύνουμε με λάδι και σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και αλείψτε με την υπόλοιπη μαρμελάδα. Ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πυρίμαχο πιάτο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά
Βήμα 3
Ενώ το κοτόπουλο ξεκουράζεται, σουρώνουμε τους χυμούς μαγειρέματος σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κονσερβοποιημένα κεράσια και ¼ φλιτζάνι νερό και αφήστε τα να βράσουν. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί ελαφρώς
Βήμα 4
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με γέμιση και σάλτσα

Καλή όρεξη!