Ψητός σολομός με κόκκους πιπεριού σετσουάν: Μια συνταγή της κινέζικης κουζίνας για να ετοιμάσετε πολύ εύκολα και γρήγορα ένα νόστιμο και λαχταριστό πιάτο με ψητό σολομό. Λίγα υλικά, ένα τρίψιμο μπαχαρικών από κόκκους πιπεριού σετσουάν, σκόρδο και λίγη σάλτσα σόγιας δίνουν μια άλλη διάσταση στον απλό ψητό σολομό. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι πιπεριού σετσουάν
2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
¼ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ
¼ κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
2 φιλέτα σολομού (200 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το γκριλ του φούρνου και τοποθετήστε τη σχάρα του φούρνου περίπου 15 εκατοστά από την πηγή θερμότητας. Στρώνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 2
Χρησιμοποιώντας ένα γουδί και γουδοχέρι ή μύλο μπαχαρικών, τρίψτε τους κόκκους πιπεριού, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ξύσμα λάιμ και το αλάτι μέχρι να αλεσθούν καλά οι κόκκοι πιπεριού. Αλείψτε τα φιλέτα σολομού με ελαιόλαδο και στη συνέχεια τοποθετήστε τα στο προετοιμασμένο ταψί, με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω. Απλώστε το μείγμα μπαχαρικών πάνω από τα φιλέτα σολομού.
Βήμα 3
Ψήστε μέχρι ο σολομός να ξεφλουδίσει και να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για 10 με 15 λεπτά. Περιχύστε με σάλτσα σόγιας και σερβίρετε.
Καλή όρεξη!