Υπέροχα cookies με φουντούκια και άρωμα πορτοκαλιού….Μια συνταγή ιδανική για να συνοδεύσει τον πρωινό ή απογευματινό καφέ.Θα καταπλήξει τους καλεσμένους σας!
Yλικα που θα χρειαστειτε:
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
220 γρ. μαργαρίνη
1 καψούλι βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
110 γρ. ζάχαρη
4 κ.σ χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα 1 λεμονιού και ξύσμα 1 πορτοκαλιού
100 γρ. φουντούκια χονδροσπασμένα
2 αυγά
1 κ. γλ. μπεϊκιν πάουντερ
μαργαρίνη λιωμένη για το άλειμμα του ταψιού
Eκτελεση συνταγης:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ˚C.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν, για 1-2 λεπτά, σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια, τα χτυπάμε σε δυνατότερη ταχύτητα έως ότου ομογενοποιηθούν καλά και διογκωθούν.
Προσθέτουμε τα ¾ αλεύρι με το χυμό πορτοκαλιού, τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί. Κατόπιν, ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σπάτουλα.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέσα στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα εντελώς.
Γεμίζουμε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με σκέτη μύτη και σε ταψάκια που έχουμε αλείψει με μαργαρίνη, δημιουργούμε στρογγυλά σχήματα, τα οποία προσέχουμε ώστε να έχουν απόσταση μεταξύ τους. Εάν δεν έχουμε σακούλα ζαχαροπλαστικής, παίρνουμε μία ποσότητα 20-35 γρ. με ένα κουτάλι της σούπας.
Χαμηλώνουμε την ένταση του φούρνου και ψήνουμε στους 170-180 ˚C για 25-30΄.
Προαιρετικά προσθέστε 1-2 κ.σ. σκόνη κακάο για πιο σοκολατένια όψη και γεύση.
Καλή όρεξη!
Πηγή: sintayes.gr