Ινδική Κουζίνα

Κάρυ ψαριού Goan

Κάρυ ψαριού Goan

Μια ινδική συνταγή της Ινδικής κουζίνας, που έρχεται από την Γκόα, μια παράκτια πολιτεία στην Ινδία που είναι δημοφιλής για τις υπέροχες παραλίες, το τροπικό κλίμα και το καταπληκτικό φαγητό. Ενα πολύ νόστιμο πιάτο με κάρυ ψαριού, που μπορείτε να το φτιάξετε σε λιγότερο από 20 λεπτά με οποιοδήποτε σαρκώδες ψάρι που δεν θα διαλυθεί στο κάρυ. Σερβίρετέ το ζεστό πάνω από ρύζι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

¼ κιλό λευκό ψάρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
αλάτι
½ φλιτζάνι τριμμένη καρύδα
5 κόκκινα τσίλι
4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
1 ½ κουταλιά της σούπας σπόροι κόλιανδρου
4 ολόκληρους κόκκους πιπεριού
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
2 τεμάχια κοκούμ (φρούτο από την οικογένεια των mangosteen)

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια ψαριού.

Βήμα 2
Χτυπήστε με γουδί και γουδοχέρι την καρύδα, τα κόκκινα τσίλι, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και τους κόκκους πιπεριού μέχρι να σχηματιστεί μια λεπτή πάστα.

Βήμα 3
Βάλτε την πάστα και τη σκόνη κουρκουμά σε μια κατσαρόλα και αφήστε να πάρουν μια βράση. Προσθέστε το ψάρι. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια και μαγειρέψτε μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζεται εύκολα με ένα πιρούνι, περίπου για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το κοκούμ και ανακατεύουμε καλά.

Σημείωση του Μάγειρα:
Μπορείτε να προσθέσετε γάλα καρύδας και να αντικαταστήσετε τα υπόλοιπα μπαχαρικά με σκόνη μασάλα.

Καλή όρεξη!