Ιαπωνική Κουζίνα

Νουντλς ramen με ζωμό από κοτόπουλο, χοιρινή σπάλα, αυγά και χόρτα

Νουντλς ramen με ζωμό από κοτόπουλο, χοιρινή σπάλα, αυγά και χόρτα

Ετοιμάστε ένα μπολ με μια ζεστή και ανακουφιστική σούπα με νουντλς ramen. Ενα κλασικό ιαπωνικό πιάτο που προσφέρει απόλαυση και ζεστασιά. Βράστε αργά τα μπούτια κοτόπουλου για να δημιουργήσετε ένα ζωμό με πλούσια γεύση, και σερβίρετέ το με χοιρινή σπάλα, αυγά και πράσινα χόρτα για μια πιο πλήρη εμπειρία. Απλά υπέροχο!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 αυγά
250 γρ νουντλς για σούπα ramen
2 μεγάλες χούφτες ψιλοκομμένα ανοιξιάτικα χόρτα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κονσέρβα (75 γρ) βλαστούς μπαμπού, στραγγισμένους, κομμένους και εμποτισμένους σε 2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού
λάδι τσίλι, για το σερβίρισμα
τσίλι τουρσί και κρεμμυδάκια εσαλότ (προαιρετικά), για το σερβίρισμα
Για το ramen:
6 μπουτάκια κοτόπουλου
2 μεγάλα καρότα, κομμένα στη μέση
2 κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
1 κομμάτι (4 εκ.) τζίντζερ, κομμένο σε φέτες
4 αποξηραμένα μανιτάρια σιτάκε
900 γραμμάρια χοιρινή σπάλα (αφαιρείται το παχύ στρώμα λίπους), κομμένη στη μέση
Για το καρύκευμα ramen:
1 κουταλιά της σούπας κρασί mirin
1 κουταλιά της σούπας σάκε
4 κουταλιές της σούπας ιαπωνική σάλτσα σόγιας

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Βάζουμε το κοτόπουλο, τα καρότα, τα κρεμμύδια και το τζίντζερ σε ένα μεγάλο ταψί. Πασπαλίζουμε με καρυκεύματα και ψήνουμε για 30 λεπτά. Μεταφέρετε τα πάντα, από το ταψί, μαζί με το λίπος και τα υγρά, σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τα μανιτάρια σιτάκε και το χοιρινό και ρίξτε 3 λίτρα κρύο νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε μέχρι να σιγοβράσει όσο το δυνατόν πιο χαμηλά. Αφού ανεβαίνει στην επιφάνεια αφρός, τον ξαφρίζουμε με μια κουτάλα και τον πετάμε. Καλύπτουμε κατά ένα μέρος με καπάκι. Αφήστε το να σιγοβράσει για 3 ώρες αλλά αφαιρέστε το χοιρινό μετά από περίπου 2 ½ ώρες ή όταν είναι πολύ μαλακό και αφήστε το στην άκρη. Στραγγίζουμε το ζωμό σε ένα καθαρό ταψί και κρατάμε το κοτόπουλο για άλλη φορά. Βράζουμε το στραγγισμένο ζωμό για άλλα 30-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να μειωθεί κατά το ένα τρίτο και μετά ξαφρίζουμε το περιττό λίπος. Προσθέστε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και δοκιμάστε για να δείτε αν χρειάζεται περισσότερο.

ΒΗΜΑ 2

Βράζετε τα αυγά σε ένα κατσαρολάκι για 6 λεπτά, μετά τα αφαιρείτε και τα βάζετε σε παγωμένο νερό να κρυώσουν.

ΒΗΜΑ 3

Βράζουμε τα νουντλς σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας να μην κολλήσουν, μέχρι να γίνουν αλ ντέντε, περίπου για 3 λεπτά. Στο τελευταίο λεπτό του μαγειρέματος προσθέτουμε τα χόρτα. Τα στραγγίζουμε και τα μοιράζουμε στα μπολ.

ΒΗΜΑ 4

Ανακατέψτε τα υλικά καρυκευμάτων ramen σε ένα μικρό μπολ. Κόβουμε το χοιρινό σε φέτες και το προσθέτουμε στα μπολ. Περιχύνουμε με το ζωμό και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τους βλαστούς μπαμπού. Ξεφλουδίστε τα αυγά, κόψτε τα στη μέση κατά μήκος και βάλτε τα σε κάθε μπολ με μια μικρή κουταλιά τσίλι τουρσί και εσαλότ (προαιρετικά). Ρίξτε γύρω γύρω το καρύκευμα ramen και από πάνω το λάδι τσίλι για να σερβίρετε.

Καλή όρεξη!