Χρειάζεστε ένα εγγυημένο κέικ που να αρέσει στον κόσμο που να είναι εύκολο να το φτιάξετε; Αυτή η αμερικάνικη συνταγή για ένα σούπερ κέικ σοκολάτας με απαλό γλάσο είναι η καλύτερη και ευκολότερη πρόταση. Αυτό το αφράτο κέικ σοκολάτας με βελούδινη επικάλυψη είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις της γλυκιάς απόλαυσης. Μπορείτε να το φτιάξετε γρήγορα και εύκολα, χρησιμοποιώντας απλά υλικά που έχετε στο σπίτι. Αναμείξτε τα συστατικά, ψήστε στον φούρνο και στη συνέχεια διακοσμήστε με μια λεία επικάλυψη σοκολάτας. Είναι ιδανικό για γιορτινές περιστάσεις, γενέθλια ή απλά για να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για κάτι γλυκό.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
150 ml ηλιέλαιο, συν έξτρα για το ταψί
175 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
150 γρ ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι
2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
150 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα
Για το γλάσο:
100 γρ βούτυρο ανάλατο
225 γρ ζάχαρη άχνη
40 γρ κακάο σε σκόνη
2½ κουταλιά της σούπας γάλα (και λίγο ακόμα αν χρειάζεται)
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C. Λαδώνουμε τη βάση από δύο φόρμες για κέικ 18 εκ. Κοσκινίστε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο και τη μαγειρική σόδα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά.
ΒΗΜΑ 2
Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και βάζουμε μέσα το σιρόπι, τα αυγά, το ηλιέλαιο και το γάλα. Χτυπάμε καλά με ένα ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
ΒΗΜΑ 3
Ρίξτε το μείγμα στις δύο φόρμες και ψήστε για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να σφίξει. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα πριν το αναποδογυρίσετε σε σχάρα για να αποκολληθεί.
ΒΗΜΑ 4
Για να φτιάξετε το γλάσο, χτυπήστε το ανάλατο βούτυρο σε ένα μπολ μέχρι να μαλακώσει. Σταδιακά κοσκινίζουμε μέσα και χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη και τη σκόνη κακάο και μετά προσθέτουμε αρκετό γάλα για να γίνει το γλάσο αφράτο και να απλώνεται.
ΒΗΜΑ 5
Βάλτε τα δύο κέικ το ένα πάνω στο άλλο μαζί με το γλάσο βουτύρου και καλύψτε τα πλαϊνά και το πάνω μέρος του κέικ με περισσότερη άχνη. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!