Γερμανική Κουζίνα

Γερμανικές τηγανίτες με τυρί και καπνιστό μπέικον

Γερμανικές τηγανίτες με τυρί και καπνιστό μπέικον

Δοκιμάστε αυτή τη παραδοσιακή συνταγή της γερμανικής κουζίνας για λαχταριστές τηγανίτες με τυρί και καπνιστό μπέικον. Το καπνιστό μπέικον συνδυάζεται ιδανικά με τα κρεμμυδάκια εσαλότ και το λιωμένο τυρί και δημιουργεί ένα τέλειο και απολαυστικό σύνολο πάνω σε καλοψημένες τηγανίτες. Απολαυστικές και χορταστικές!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

200 γραμμάρια καπνιστό μπέικον, κομμένο σε μικρές λωρίδες και μετά σε κύβους
200 ml κρέμ φρες
1 πρέζα αλεσμένο μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινο (προαιρετικά)
4 προκατασκευασμένες μεγάλες τηγανίτες
2 κρεμμύδια εσαλότ, κομμένα σε φέτες
50 γραμμάρια γραβιέρα ψιλοτριμμένη
1 ολόκληρο αγγούρι, ξεφλουδισμένο, κομμένο στη μέση και σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το γκριλ στο δυνατό και βάζουμε τα κομματάκια μπέικον σε ένα ταψί. Ψήνουμε στη σχάρα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και μετά τα αφήνουμε στην άκρη. Ανακατέψτε την κρεμ φρες με το μοσχοκάρυδο και τους σπόρους του κύμινο (προαιρετικά) και αλατοπιπερώστε.

Βήμα 2
Δουλεύοντας σε παρτίδες, τοποθετήστε μια τηγανίτα σε λαδόκολλα, μοιράστε το μείγμα της κρέμ φρες στις4 τηγανίτες και στη συνέχεια, προσθέστε πάνω από κάθε τηγανίτα τα κομματάκια μπέικον, τα εσαλότ και το τυρί.

Βήμα 3
Βάλτε τις τηγανίτες στο γκριλ για 2-3 λεπτά μέχρι το τυρί να ροδίσει και να φουσκώσει. Όσο ψήνονται, ανακατεύουμε το αγγούρι με το ξύδι και τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε μαζί με τις τηγανίτες.

Καλή όρεξη!