Μια εξαίσια συνταγή, επιλεγμένη από την πλούσια ελληνική κουζίνα. Ενα παραδοσιακό και αγαπημένο πιάτο με πεντανόστιμους αρνίσιους κεφτέδες με ψητά λαχανικά και πατάτες. Γίνεται πανεύκολα -σε μόλις πέντε λεπτά και το λατρεύουν όλοι-ιδιαίτερα τα παιδιά. Ένα εγγυημένο, λαχταριστό πιάτο, ιδανικό για οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
500 γραμμάρια κεφτεδάκια με αρνίσιο κιμά
300 γραμμάρια πατάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
185 γραμμάρια ψητά λαχανικά, στραγγισμένα αν έχουν λάδι
2 συσκευασίες (x 400 γραμμάρια) ψιλοκομμένες ντομάτες με μυρωδικά
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
100 γραμμάρια μαύρες ελιές
40 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
½ μικρό μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 λεμόνι, ξύσμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τα κεφτεδάκια και τηγανίστε τα για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι στο ίδιο τηγάνι και τηγανίζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
Βήμα 3
Προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι και τσιγαρίστε το για 1 λεπτό. Προσθέστε τα ψητά λαχανικά, τις ντομάτες και τη ζάχαρη, καθώς και τις ελιές. Εποχή. Βάλτε τα κεφτεδάκια ξανά στο τηγάνι, σκεπάστε και μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 30-35 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφαιρέστε το καπάκι περίπου στη μέση του χρόνου, οι πατάτες πρέπει να ψηθούν με ελαφρώς μειωμένο υγρό.
Βήμα 4
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε στο τραπέζι με τη φέτα, τη μέντα και το ξύσμα λεμονιού σκορπισμένα.
Καλή όρεξη!