Ελληνική Κουζίνα

Ελληνικά αρνίσια μπιφτέκια στον φούρνο

Ελληνικά αρνίσια μπιφτέκια στον φούρνο

Μια κλασσική οικογενειακή συνταγή της ελληνικής κουζίνας για να μαγειρέψετε αρνίσια μπιφτέκια στον φούρνο. Ενα αυθεντικό πιάτο της μαμάς, που δεν λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι. Εύκολο στην προετοιμασία του, γεμάτο ελληνικές γεύσεις και αρώματα, χορταστικό και νοστιμότατο. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

50 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
250 γραμμάρια αρνίσιο κιμά
1 αυγό
2 κρεμμύδια, κομμένα στη μέση
μεγάλη χούφτα δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε φέτες
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
12 ντοματίνια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
50 γραμμάρια τυρί φέτα, θρυμματισμένη

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά, τον αρνίσιο κιμά, το αυγό και μπόλικο καρύκευμα. Τρίψτε μέσα το μισό κρεμμύδι και ρίξτε το μισό ψιλοκομμένο δυόσμο. Ανακατέψτε τα όλα καλά και πλάθετε σε 8 μπιφτέκια. Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο, ρηχό ταψί ψησίματος.

Βήμα 2
Κόβουμε τα υπόλοιπα μισά κρεμμύδια σε φέτες. Τα τοποθετούμε στο ταψί γύρω από τα αρνίσια μπιφτέκια μαζί με τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, γυρίζοντας τα όλα μια φορά, μέχρι να ψηθεί το αρνί και τα λαχανικά να είναι ακόμη τρυφερά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με τη φέτα και τον υπόλοιπο δυόσμο. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!