Δείτε αυτή την εξαιρετική και πολύ απλή συνταγή της ελληνικής κουζίνας και φτιάξτε αυτό το κέικ ελληνικής έμπνευσης με ψημένα λαχανικά με φέτα. Μπορείτε, με τα φασόλια, τα κολοκυθάκια, τη φέτα, τη ντομάτα, τις ελιές και τα ψημένα κομματάκια πίτας, να κάνετε ένα εύκολο γεύμα μεσοβδόμαδα και μετά να χρησιμοποιήστε τα υπολείμματα για μεσημεριανό γεύμα την επόμενη μέρα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 ψωμάκια (πίτες)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
2 κολοκυθάκια, κομμένα στη μέση κατά μήκος και χωρίς τις κορυφές
100 γραμμάρια ντοματίνια
20 γραμμάρια ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση
100 γραμμάρια φέτα, κομμένη σε μπουκιές
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220C. Κόβουμε ή σκίζουμε τα ψωμιά πίττα σε κομμάτια ή τρίγωνα και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί. Περιχύνετε με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι και σκορπίζετε τη μισή ρίγανη και λίγο μαύρο πιπέρι και στη συνέχεια ανακατεύετε να ενωθούν. Τακτοποιήστε τα κομμάτια πίττας σε μια στρώση και ψήστε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Βήμα 2
Αφαιρέστε τα ψημένα κομματάκια πίτας από το ταψί και στη συνέχεια προσθέστε τις φέτες κρεμμυδιού, τα φασόλια και τα κολοκυθάκια. Αλείφουμε με το υπόλοιπο λάδι και τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίξτε μέσα τις ντομάτες και τις ελιές και στη συνέχεια σκορπίστε τη φέτα από πάνω. Ψήνετε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και η φέτα να αρχίσει να χρυσίζει. Διασκορπίστε τα κομματάκια πίτας πάνω ή γύρω από το πλάι του δίσκου και στύψτε από πάνω τις φέτες λεμονιού. Σερβίρετε το μισό ταψί και αφήστε το υπόλοιπο μισό να κρυώσει, για να το χρησιμοποιήσετε σε γεύμα την επόμενη μέρα, γεμίζοντας 2 ψημένα και κομμένα στη μέση ψωμιά πίτα με τα περισσευούμενα λαχανικά, τη φέτα και τα φασόλια και από πάνω μια κουταλιά χούμους ή γιαούρτι. Σερβίρουμε με φύλλα σαλάτας.
Καλή όρεξη!