Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ελληνικής κουζίνας και ετοιμάστε ένα πολύ ωραίο γεύμα με αρνάκι με πουρέ μελιτζάνας και κουκιά. Το άπαχο κόκκινο κρέας προσφέρει σίδηρο και βιταμίνες Β σε αυτό το νόστιμο πιάτο, που είναι γεμάτο πρωτεΐνες, με τον πουρέ μελιτζάνας να είναι μια νόστιμη εναλλακτική επιλογή αντί για πουρέ πατάτας. Ενα ωραίο και πρωτότυπο πιάτο, που θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 μελιτζάνα
ξύσμα και χυμό από 0,5 λεμόνι, συν φέτες για το σερβίρισμα
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκια ρίγανη ή 0,5 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συν 0,5 κουταλιά ακόμη
2 άπαχες μπριζόλες αρνιού, περίπου 100 γραμμάρια η καθεμία, με βγαλμένο το λίπος
100 γραμμάρια μικρά κουκιά (σε λοβό), φρέσκα ή κατεψυγμένα
2 κουταλιές της σούπας ελληνικό βιολογικό γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
12 φύλλα δυόσμου, χονδροκομμένα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ανάψτε τη μεγαλύτερη φλόγα υγραερίου της κουζίνας σας και μαγειρέψτε τη μελιτζάνα απευθείας από πάνω της για 7-8 λεπτά, χρησιμοποιώντας λαβίδες για να την γυρίζετε κάθε 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να απανθρακωθεί η φλούδα. Μπορείτε να το κάνετε στο μπάρμπεκιου ή στο γκριλ, αν δεν έχετε κουζίνα υγραερίου. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε το ξύσμα λεμονιού, το μισό σκόρδο, τη ρίγανη, λίγο μαύρο πιπέρι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι και στη συνέχεια τρίβουμε παντού τις αρνίσιες μπριζόλες. Βράζουμε τα κουκιά για 4 λεπτά.
Βήμα 3
Βάζουμε τη μελιτζάνα σε ένα μεγάλο πιάτο και αφαιρούμε προσεκτικά και πετάμε τη φλούδα. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι και ένα πιρούνι για να ψιλοκόψετε τη σάρκα, η οποία πρέπει τώρα να είναι μαλακή και πολτώδης. Βάλτε τη σε ένα μπολ με το υπόλοιπο σκόρδο, το γιαούρτι, το ταχίνι και λίγο καρύκευμα και ανακατέψτε τα καλά.
Βήμα 4
Ζεσταίνουμε το ταψί ή το μπάρμπεκιου και ψήνουμε το αρνί για 5 λεπτά, γυρίζοντάς το μια φορά. Στο μεταξύ ανακατεύουμε τα κουκιά με το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα φύλλα δυόσμου. Ρίχνετε με κουτάλι τον πουρέ μελιτζάνας σε πιάτα και σκορπίζετε γύρω από τα κουκιά με τον δυόσμο. Βάζουμε από πάνω το αρνί και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.
Καλή όρεξη!