Με αυτή τη συνταγή της vegan κουζίνας, φτιάξτε αυτή την εξαιρετική βάση για εύκολες vegan τηγανίτες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας φυτικό γάλα και προσθέστε νιφάδες vegan σοκολάτας, blueberries ή οτιδήποτε άλλο θέλετε. Ενα υπέροχο και εντυπωσιακό επιδόρπιο, που θα σας συναρπάσει!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
400 ml φυτικό γάλα (από βρώμη, αμύγδαλο ή σόγια)
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι για μαγείρεμα
Για σερβίρισμα (προαιρετικά)
φέτες μπανάνας, βατόμουρα, σιρόπι σφενδάμου, κομματάκια vegan σοκολάτας, φυτικό γιαούρτι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα σύρμα μέχρι να αναμειχθούν. Ρίξτε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να γίνει ένα λείο, πηχτό κουρκούτι.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας κουρκούτι στο τηγάνι κάθε φορά για να φτιάξουμε μικρές, στρογγυλές τηγανίτες. Θα χρειαστεί να το κάνετε αυτό σε παρτίδες των δύο-τριών κάθε φορά. Μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι να σφίξουν οι άκρες και να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια. Αναποδογυρίστε τις τηγανίτες και μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν. Διατηρήστε τις ζεστές στον φούρνο όσο μαγειρεύετε τις υπόλοιπες τηγανίτες.
Βήμα 3
Σερβίρετέ τις με πολλές γαρνιτούρες της δικής σας επιλογής ή σερβίρετέ τις με μπολ με ξεχωριστές γαρνιτούρες για να επιλέξει ο καθένας ανάλογα με τις προτιμήσεις του.
Καλή όρεξη!