Ινδική Κουζίνα

Frittata πατάτας Βομβάης

Frittata πατάτας Βομβάης

Frittata πατάτας Βομβάης: Η λέξη frittata είναι ιταλική και μεταφράζεται γενικά σε «τηγανητό». Είναι κατά βάση ένα πιάτο με βάση τα αυγά, παρόμοιο με ομελέτα, εμπλουτισμένο με πρόσθετα συστατικά όπως κρέατα, τυριά ή λαχανικά. Με αυτήν την εκδοχή της ινδικής συνταγής θα ετοιμάσετε αυτή τη ινδικής έμπνευσης frittata. Ένα υπέροχο πιάτο, νόστιμο, χαμηλό σε λιπαρά και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 πατάτες, κομμένες σε ροδέλες 5 χιλιοστών
100 γραμμάρια baby σπανάκι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας κραμβέλαιο
1 κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και κομμένο σε φέτες
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοτριμμένη
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
¼ κουταλάκι σπόρους κράμβης (μαύρης μουστάρδας)
¼ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
3 ντομάτες, χοντροκομμένες
2 μεγάλα αυγά
½ πράσινο τσίλι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας τσάτνεϊ μάνγκο
3 κουταλιές της σούπας ελληνικό γιαούρτι, χωρίς λιπαρά

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1
Βράστε τις πατάτες σε ένα τηγάνι με βραστό νερό για 6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν στον ατμό. Εν τω μεταξύ, βάζετε το σπανάκι σε ένα πυρίμαχο μπολ με 1 κουταλιά της σούπας νερό. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στα μικροκύματα για 3 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία ή μέχρι να μαραθούν.

ΒΗΜΑ 2
Ζεσταίνουμε το κραμβέλαιο σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να κολλήσει. Προσθέστε το σκόρδο, τον τριμμένο κόλιανδρο, το τριμμένο κύμινο, τους σπόρους μουστάρδας και τον κουρκουμά και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε τις ντομάτες και το μαραμένο σπανάκι και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά και μετά προσθέστε τις πατάτες.

ΒΗΜΑ 3
Ζεσταίνουμε το γκρι σε μέτρια θερμοκρασία. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το τσίλι και τον περισσότερο φρέσκο κόλιανδρο και περιχύνουμε πάνω από το μείγμα της πατάτας. Ψήνουμε στο γκριλ για 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να δέσει (στη μέση θα είναι πιο μαλακό).

ΒΗΜΑ 4
Αφήνουμε να κρυώσει και μετά κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε μαζί το τσάτνεϊ μάνγκο, το γιαούρτι και τον υπόλοιπο φρέσκο κόλιανδρο, και σερβίρουμε με τις φέτες φριτάτα.

Καλή όρεξη!