Μια συνταγή της κινέζικης κουζίνας για να κάνετε ένα πιάτο με ψητές φτερούγες κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι. Το μείγμα μπαχαρικών με αλάτι και κόκκους πιπεριού σετσουάν είναι πολύ συνηθισμένο στην κινέζικη κουζίνα και χρησιμοποιείται σε πολλά φαγητά. Στην εκδοχή αυτή, το μείγμα των μπαχαρικών και το φυστικέλαιο χαρίζουν στις φτερούγες κοτόπουλου την τραγανή υφή και την υπέροχη νοστιμιά του. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλάκια του γλυκού θαλασσινό αλάτι
3 κουταλάκια του γλυκού κόκκοι πιπεριού σετσουάν
½ κιλό φτερούγες κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας φυστικέλαιο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε το αλάτι και το πιπέρι σε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι το αλάτι να αρχίσει να κιτρινίζει και οι κόκκοι πιπεριού να μυρίσουν και να αρχίσουν να ανοίγουν, για 5 έως 10 λεπτά.
Βήμα 2
Στο μεταξύ, προθερμάνετε μια σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βήμα 3
Αλείψτε τις φτερούγες κοτόπουλου με φυστικέλαιο. Ψήστε τα φτερά, γυρνώντας τα συχνά, μέχρι να τρέξουν οι χυμοί και αν βάλετε σε αυτά ένα ειδικό θερμόμετρο να δείχνει 75 βαθμούς.
Βήμα 4
Βάζουμε το μείγμα αλατιού και πιπεριού σε ένα γουδί και το χτυπάμε με γουδοχέρι μέχρι να χοντροαλεσθεί. Τοποθετήστε τις ψητές φτερούγες κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ. Πασπαλίστε με 2 κουταλάκια του γλυκού, ή περισσότερα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, από το μείγμα μπαχαρικών. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!