Γαλλική σούπα με ψάρια και μύδια: Αυτή η πολύ καλή συνταγή της γαλλικής κουζίνας θα σας βοηθήσει να ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα μια ανακουφιστική και ξεχωριστή ψαρόσουπα. Ενα πλούσιο και γευστικό πιάτο με θαλασσινές γεύσεις, εμπλουτισμένο με λαχανικά και το ιδιαίτερο χρώμα και άρωμα του σαφράν, αποτελεί το τέλειο οικογενειακό δείπνο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλάκι κραμβέλαιο
2 φέτες μπέικον (όχι καπνιστό) ή γαλοπούλα, ψιλοκομμένες
1 λίτρο ζεστό ζωμό ψαριού
1 γενναιόδωρη πρέζα σαφράν
1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε κύβους
1 μπαστουνάκι σέλινο, ψιλοκομμένο
2 πράσα, καλά πλυμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
350 γραμμάρια ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 συσκευασία (400 γραμμάρια) φασόλια, στραγγισμένα
1 συσκευασία (265 γραμμάρια) φιλέτα ψαριού, όπως μπακαλιάρος, χωρίς πέτσα, κομμένα σε κομμάτια
350 γραμμάρια φρέσκα μύδια, καθαρισμένα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι. Προσθέστε το μπέικον ή τη γαλοπούλα και ανακατέψτε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το ζωμό και μετά ανακατεύουμε το σαφράν, το καρότο, το σέλινο και τα πράσα. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέστε τις ντομάτες και τα φασόλια στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Η σύσταση θα είναι αρκετά αραιή, οπότε αν θέλετε πιο παχιά υφή, χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ χειρός και πολτοποιήστε λίγο τη σούπα στο τηγάνι για να πήξει.
Βήμα 3
Ρίχνουμε τα ψάρια και τα μύδια, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να ανοίξουν τα μύδια. Θα υπάρχουν πολλά κοχύλια, οπότε βγάλτε μερικά μύδια από αυτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και μετά ρίχνουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!