Γαλλικό γλυκό τοστ με τσουρέκια: Δοκιμάστε αυτή την απλή και πρακτική συνταγή της γαλλικής κουζίνας για ένα γρήγορο και απολαυστικό γλυκό, που θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε τα γλυκά ψωμάκια ή τα τσουρέκια του Πάσχα που περίσσεψαν. Πραγματικά πολύ εύκολο και γρήγορο, με απλά και καθημερινά υλικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Γίνεται πεντανόστιμο και λαχταριστό και θα σας ικανοποιήσει απόλυτα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
2 αυγά
100 ml γάλα
4 τσουρέκια, κομμένα στη μέση
παγωτό βανίλια και σιρόπι σφενδάμου, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ανακατεύουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο με τη μισή κανέλα και τα ζυμώνουμε. Χτυπάμε μαζί το αυγό, το γάλα και την υπόλοιπη κανέλα. Βάλτε 2 φέτες τσουρέκι την μια πάνω στην άλλη σαν σάντουιτς με το μείγμα βούτυρου και κανέλας στη μέση και επαναλαμβάνετε με τις υπόλοιπες δύο φέτες.
Βήμα 2
Βουτήξτε τα τσουρέκια στο μείγμα των αυγών και αφήστε τα να μουλιάσουν για μερικά δευτερόλεπτα. Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά βούτυρο σε ένα τηγάνι μέχρι να αφρίσει. Τηγανίστε τα τσουρέκια για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν (ίσως χρειαστεί να το κάνετε σε δύο δόσεις). Πιέστε τα προς τα κάτω καθώς μαγειρεύετε. Σερβίρετε κάθε μερίδα με μια μπάλα παγωτό και λίγο σιρόπι σφενδάμου, αν προτιμάτε.
Καλή όρεξη!