Γαλλική Κουζίνα

Γαλλικό κοτόπουλο με αρακά και μπέικον

Γαλλικό κοτόπουλο με αρακά και μπέικον

Δείτε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα και φινετσάτη συνταγή της γαλλικής κουζίνας για να μαγειρέψετε κοτόπουλο με αρακά και μπέικον. Ενα νόστιμο και χορταστικό κρεμώδες πιάτο κοτόπουλου, που γίνεται πολύ απλά και εύκολα, με καταπληκτική γεύση και υφή. Ιδανικό για να ταΐσετε όλη την οικογένεια.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

6 φέτες καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο
8 μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα
300 ml ζεστός ζωμός κοτόπουλου
250 γραμμάρια κατεψυγμένα μπιζέλια
1 μικρό μαρούλι, χοντροκομμένο
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος crème fraîche

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, τηγανίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά μέχρι να απελευθερωθεί το λίπος και το μπέικον να ροδίσει. Μεταφέρετε το μπέικον σε ένα μικρό μπολ αφήνοντας το λίπος στο τηγάνι. Προσθέστε το κοτόπουλο και τσιγαρίστε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βήμα 2
Σπρώξτε το κοτόπουλο στη μία πλευρά του τηγανιού και ρίξτε μέσα το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μαγειρέψτε για περίπου 30 δευτερόλεπτα, ακριβώς μέχρι τα κοτσάνια του φρέσκου κρεμμυδιού να πάρουν χρώμα έντονο πράσινο. Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου, ξαναβάζουμε το μπέικον στο τηγάνι, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Βήμα 3
Δυναμώνουμε τη φωτιά κάτω από το τηγάνι. Ρίξτε μέσα τον αρακά και το μαρούλι και μαγειρέψτε για 4 λεπτά, σκεπασμένα, μέχρι να μαλακώσουν τα μπιζέλια και το μαρούλι να έχει μόλις μαραθεί. Ελέγξτε ότι το κοτόπουλο έχει ψηθεί. Προσθέτουμε λίγο πριν το σερβίρουμε την crème fraîche.

Καλή όρεξη!