Γαλλικό τοστ με βερίκοκο: Μια συνταγή της γαλλικής κουζίνας, που θα σας δείξει μια πρωτότυπη εκδοχή της παραδοσιακής συνταγής για αυγόφετες. Για την σάλτσα καραμέλας βασικά υλικά είναι η ζάχαρη, το βούτυρο και η κρέμα, αλλά χρειάζεται επίσης και νερό, για να διαλυθεί η ζάχαρη, βανίλια και αλάτι. Ενα υπέροχο πιάτο, ιδανικό για πρωινό ή για brunch. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
50 γραμμάρια βούτυρο
6 βερίκοκα, κομμένα στη μέση και και μετά σε μικρότερα κομμάτια
200 γραμμάρια σάλτσα καραμέλας
350 γραμμάρια έτοιμη κρέμα βανίλιας
8 μικρές, χοντρές φέτες μπριός ή λευκό ψωμί, ή 4 μεγάλες φέτες, κομμένες διαγώνια
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους. Βάλτε τα βερίκοκα, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και τηγανίστε απαλά για 2-3 λεπτά. Αναποδογυρίστε τα και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέστε την καραμέλα στο τηγάνι και αφήστε να λιώσει μέχρι να γίνει παχύρρευστη – αν είναι ακόμα πολύ πηχτή για να καλύψετε τα φρούτα, προσθέστε λίγο νερό. Διατηρείστε τη ζεστή.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε την κρέμα βανίλιας με 4 κουταλιές της σούπας νερό για να αραιώσει και μετά βουτάμε μέσα τις φέτες ψωμιού, γυρνώντας τις για να επικαλυφθούν καλά. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το μισό βούτυρο. Πάρτε τις μισές φέτες ψωμιού που είναι βουτηγμένες στο μείγμα, ανακινήστε τις ελαφρά να φύγει το παραπανίσιο μείγμα και τηγανίστε τις στο βούτυρο για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο βούτυρο και τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού και μετά σερβίρετέ τις ζεστές με τα βερίκοκα καραμέλας.
Καλή όρεξη!