Ινδική Κουζίνα

Γαρίδες malabar

Γαρίδες malabar

Γαρίδες malabar: Φτιάξτε ένα από τα βασικά πιάτα της ινδικής κουζίνας. Ενα παραδοσιακό πιάτο από την περιοχή της Κεράλα της Ινδίας, όπου οι γαρίδες συνήθως μαγειρεύονται σε μια αρωματική σάλτσα από καρύκευμα malabar (μια μίξη από μπαχαρικά που συνήθως περιλαμβάνει κύμινο, κόλιανδρο, κύμινο, κανέλα και γαρίφαλο) και καρύδα, και σερβίρεται με ρύζι. Ενα καταπληκτικό πιάτο, ιδανικό για ένα πικάντικο δείπνο.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

400 γρ ωμές βασιλικές γαρίδες
2 κουταλιές της σούπας κουρκουμά
3-4 κουταλιές της σούπας τσίλι σε σκόνη
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, συν λίγο ακόμη στύψιμο
40 γρ τζίντζερ, μισό ξεφλουδισμένο και τριμμένο, μισό σε λεπτές φέτες σε σπιρτόξυλα
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
4 φύλλα κάρυ
2-4 πράσινα τσίλι, κομμένα στη μέση και ξεσποριασμένα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
40 γρ φρέσκια καρύδα, τριμμένη
½ μικρό ματσάκι κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Ξεπλύνετε τις γαρίδες με κρύο νερό και στεγνώστε τις. Βάλτε τις μαζί με τον κουρκουμά, το τσίλι σε σκόνη, το χυμό λεμονιού και το τριμμένο τζίντζερ και αφήστε τα στην άκρη.

ΒΗΜΑ 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε τα φύλλα κάρυ, το τσίλι, τις φέτες τζίντζερ και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου για 10 λεπτά και μετά προσθέστε το μαύρο πιπέρι.

ΒΗΜΑ 3

Ρίξτε στο τηγάνι τις γαρίδες με την μαρινάδα και ανακατέψτε μέχρι να ψηθούν, περίπου 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται και προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα φύλλα καρύδας και κόλιανδρου.

Καλή όρεξη!