Ιταλική Κουζίνα

Ιταλικά φετουτσίνι

Ιταλικά φετουτσίνι

Λαχταρίσατε ένα ζεστό πιάτο με ζυμαρικά σε κρεμώδη σάλτσα; Αυτό το πλούσιο ιταλικό πιάτο με φετουτσίνι ή ταλιατέλες είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Απαιτεί μόνο 25 λεπτά, έτσι είναι ένα εύκολο γεύμα για τις καθημερινές σας. Η σάλτσα είναι φτιαγμένη από έναν πολύ καλό συνδυασμό βούτυρου, πηχτής κρέμας, μοσχοκάρυδου και παρμεζάνας, και μπορείτε να τη βελτιώσετε προσθέτοντας αγαπημένα σας λαχανικά, κοτόπουλο ή θαλασσινά. Απολαύστε τα με ένα ποτήρι κρασί.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

227 γρ πηχτή κρέμα
25 γρ βούτυρο (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
1 κουταλάκι κορν φλάουερ
100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
250 γρ φρέσκα φετουτσίνι ή ταλιατέλες
σχοινόπρασο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ανακατέψτε τη πηχτή κρέμα, το βούτυρο και το κορν φλάουερ σε χαμηλή φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν. Σβήνουμε τη φωτιά και τα κρατάμε ζεστά.

ΒΗΜΑ 2

Εν τω μεταξύ, βάλτε την παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο σε ένα μικρό μπολ και προσθέστε ένα καλό τρίψιμο από μαύρο πιπέρι, στη συνέχεια ανακατέψτε τα όλα μαζί (μην προσθέσετε καθόλου αλάτι σε αυτό το στάδιο).

ΒΗΜΑ 3

Βάλτε τα ζυμαρικά σε ένα άλλο τηγάνι με 2 κουταλιές της σούπας αλάτι, περιχύστε λίγο βραστό νερό και μαγειρέψτε ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας (συνήθως 3-4 λεπτά). Όταν μαγειρευτούν, ρίξτε λίγο από το νερό μαγειρέματος σε μια πυρίμαχη κανάτα ή κούπα και στραγγίστε τα ζυμαρικά, αλλά όχι πολύ καλά.

ΒΗΜΑ 4

Προσθέστε τα ζυμαρικά (φετουτσίνι ή ταλιατέλες) στο τηγάνι με το μείγμα κρέμας, πασπαλίστε από πάνω το τυρί και βάλτε τα απαλά όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα. Όταν αναμειχθούν, ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας νερό μαγειρέματος. Στην αρχή, τα ζυμαρικά θα φαίνονται υγρά και λασπώδη. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί το νερό και η σάλτσα να γίνει γυαλιστερή. Ελέγξτε το καρύκευμα πριν το μεταφέρετε σε ζεσταμένα πιάτα. Πασπαλίζουμε από πάνω λίγο σχοινόπρασο ή μαϊντανό και μετά σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη!