Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ελληνικής κουζίνας για ένα γρήγορο πιάτο με γαρίδες στο μπάρμπεκιου με σκόρδο και τσίλι. Μια απλή και εύκολη συνταγή, για ένα υπέροχο γεύμα με πεντανόστιμες ψητές γαρίδες. Η σάλτσα τσίλι με το σκόρδο απογειώνουν την γευστική απόλαυση! Μαγειρέψτε αυτές τις εύκολες γαρίδες στο μπάρμπεκιου με ανοιχτό ή κλειστό κέλυφος και μοιραστείτε την απόλαυση με την οικογένεια και τους φίλους σας.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
16 πράσινες βασιλικές γαρίδες, με το κέλυφος
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 μακρύ κόκκινο τσίλι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός πλατύφυλλος, ψιλοκομμένος
2 λεμόνια
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσουν προσθέτουμε το σκόρδο και το τσίλι και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα μέσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα και το χυμό από 1 λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε
Βήμα 2
Προθερμάνετε το μπέρμπεκιου σε δυνατή φωτιά. Αλείψτε τις γαρίδες με ελαιόλαδο και βάλτε τις στη σχάρα για 3 λεπτά πριν τις γυρίσετε και τις ψήσετε για άλλα 3 λεπτά. Οι γαρίδες θα αποκτήσουν ένα υπέροχο ροζ χρώμα. Όσο ψήνονται οι γαρίδες, κόβουμε στη μέση ένα λεμόνι και το βάζουμε στη σχάρα με την κομμένη πλευρά να καραμελώσει
Βήμα 3
Τοποθετήστε τις γαρίδες σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και περιχύστε με τη σάλτσα σκόρδου τσίλι. Σερβίρουμε με τα καραμελωμένα μισά λεμόνια και μια φρέσκια σαλάτα
Συμβουλές του Σεφ:
Το να τρώτε γαρίδες ακόμα με το καβούκι τους είναι νόστιμο και διασκεδαστικό αλλά σίγουρα ακατάστατο. Αν προτιμάτε να τις ξεφλουδίσετε προηγουμένως, απλώς μειώστε τον χρόνο μαγειρέματος κατά μερικά λεπτά. Η σάλτσα σκόρδου και τσίλι θα είναι νόστιμη με όλα τα θαλασσινά που μαγειρεύονται στο μπάρμπεκιου.
Καλή όρεξη!