Οι Δικές σας Συνταγές

Γεωργιανή σάλτσα ατζίκα

Γεωργιανή σάλτσα ατζίκα

Η γεωργιανή σάλτσα ατζίκα (adjika – που σημαίνει αλάτι), με τόπο προέλευσης την Αμπχαζία, είναι μια σάλτσα “φωτιά” που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των καυτερών φαγητών! Τα υλικά με τα οποία μαγειρεύεται έχουν σκοπό να αναδείξουν τη γεύση της πιπεριάς, παρά την ένταση της καυστικότητάς της. Είναι μια σάλτσα που κλείνεται σε βαζάκι και συνδυάζεται άψογα με κρεατικά!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
250 γρ. καυτερές πιπεριές
250 γρ. σκόρδο
125ml λευκό ξύδι (μισό ποτήρι του τσαγιού)
2.5 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι
2 ματσάκια σέλινο
2 ματσάκια πορφυρού βασιλικού
2 ματσάκια άνηθο
2 ματσάκια μαϊντανό
2 ματσάκια κόλιανδρο

Προεργασία:

Πλένουμε καλά τα βάζα που θα βάλουμε τη σάλτσα και ρίχνουμε καυτό νερό

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1
Πλένουμε καλά τα υλικά μας. Αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές φορώντας γάντια. Ζυγίζουμε όλα τα υλικά ώστε να είναι στη σωστή δοσολογία (το σκόρδο και τις πιπεριές).

Βήμα 2
Βάζουμε τα υλικά στο μπλέντερ και ύστερα τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Αποθηκεύουμε τη σάλτσα σε βαζάκια σε ξηρό σημείο. Όταν ανοιχτεί η σάλτσα διατηρείται στο ψυγείο.

Καλή όρεξη!