Γερμανική τηγανίτα με μεθυσμένα κεράσια: Με αυτή την συνταγή της γερμανικής κουζίνας θα φτιάξετε μια εκπληκτική και εντυπωσιακή γερμανική λιχουδιά. Μπορείτε να την σερβίρετε για πρωινό, σαν επιδόρπιο με ποτά, σιροπιαστά κεράσια και παγωτό. Δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να την ετοιμάσετε και στο τέλος θα απολαύσετε ένα υπέροχο γλυκό!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
100 γραμμάρια αλεύρι
3 μεγάλα αυγά
150 ml γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι ή ηλιέλαιο
Για τα μεθυσμένα κεράσια:
1 συσκευασία (400 γραμμάρια) κεράσια χωρίς κουκούτσι σε ελαφρύ σιρόπι, στραγγισμένα (κρατήστε το σιρόπι)
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή κιρςhttps://eatforhealth.gr/mango/
παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ρίξτε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, κάντε μια λακκούβα στο κέντρο, σπάστε τα αυγά και μετά προσθέστε το γάλα και τη βανίλια. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο σύρμα για να χτυπήσετε τα αυγά στο γάλα, ενσωματώνοντας σιγά σιγά το αλεύρι, μέχρι να έχετε ένα λείο κουρκούτι. Το αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220 C. Ρίξτε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή φόρμα για τάρτα και τοποθετήστε το στο μεσαίο ράφι για να ζεσταθεί – αφαιρέστε το πάνω ράφι, αν μπορεί, καθώς η τηγανίτα θα φουσκώσει καθώς ψήνεται.
Βήμα 3
Ρίξτε τα κεράσια, τη ζάχαρη και το κονιάκ σε ένα τηγάνι με 2 κουταλιές της σούπας από το σιρόπι. Τα βάζουμε στη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να σιροπιάσει το υγρό, προσθέτοντας λίγο ακόμα σιρόπι κεράσι αν τα κεράσια φαίνονται στεγνά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο.
Βήμα 4
Όταν τηγανιστούν καλά, τραβήξτε έξω το ταψί του φούρνου και ρίξτε μέσα το κουρκούτι – θα πρέπει να τσιτσιρίζει καθώς ακουμπάει στο ταψί. Κλείνουμε γρήγορα το φούρνο και αφήνουμε να ψηθεί για 20-25 λεπτά μέχρι να μοιάζει με γιγάντια πουτίγκα γιορκσάιρ και να ροδίσει. Μην μπείτε στον πειρασμό να ανοίξετε την πόρτα πολύ νωρίς γιατί θα ξεφουσκώσει. Σερβίρετε τη τηγανίτα στο τηγάνι, με παγωτό και σιροπιαστά κεράσια.
Καλή όρεξη!