Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική συνταγή της γερμανικής κουζίνας για ένα παραδοσιακό πιάτο με χοιρινό σνίτσελ. Αυτό το είδος σνίτσελ είναι από το Μόναχο, διακριτικά γλυκό και πικάντικο από τη μουστάρδα και το χρένο (ρίζα φυτού ίδιας οικογένειας με το λάχανο, το κουνουπίδι και το ραπανάκι). Γίνεται με παραδοσιακό, οικογενειακό τρόπο και το απολαμβάνουν όλοι!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
300 γραμμάρια μπριζόλες από χοιρινό φιλέτο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα χρένου
50 γραμμάρια αλεύρι
2 αυγά
150 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
200 ml ηλιέλαιο
60 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε κάθε μπριζόλα σε μια σακούλα ψύξης και, χρησιμοποιώντας ένα σφυρί κρέατος ή ένα τηγάνι με βαριά βάση, χτυπήστε τη μπριζόλα και από τις δύο πλευρές μέχρι να αποκτήσει πάχος περίπου ½ εκατοστό. Σε τρία ρηχά μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα αυγά και την τριμμένη φρυγανιά.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώνετε και τις δύο πλευρές κάθε μπριζόλας. Απλώστε τη μουστάρδα και το χρένο πάνω από τις μπριζόλες ομοιόμορφα. Βυθίστε τις μπριζόλες στο αλεύρι, βεβαιωθείτε ότι έχουν επικαλυφθεί πλήρως και τινάξτε τις να φύγει το παραπανίσιο. Μετά βουτήξτε τις στο αυγό, αφήνοντας να στάξει ό,τι περισσεύει και τέλος κυλήστε τις στην τριμμένη φρυγανιά και στρώσετε την καλά, πιέζοντας για να κολλήσει. Τινάξτε λίγο τις μπριζόλες και τοποθετήστε τις σε μια σχάρα.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι μέχρι ένα κομματάκι ψωμιού που θα ρίξουμε μέσα να ροδίσει. Τηγανίζουμε τα σνίτσελ για περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά μέχρι να ροδίσουν, στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Ρίξτε το βούτυρο στο τηγάνι και αφήστε το να αφρίσει. Ξαναβάλτε το σνίτσελ στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά και μετά το ξαναβάζετε σε χαρτί κουζίνας με μια φέτα λεμονιού από πάνω για να ξεκουραστεί για λίγο. Σερβίρουμε με τις φέτες λεμονιού.
Καλή όρεξη!