Μια ιταλική συνταγή για ένα μεσοβδόμαδο γεύμα που θα αλλάξει τη ρουτίνα σου. Τα νιόκι είναι η βάση για αυτό το γευστικό πιάτο. Σερβίρονται με μια κρεμώδη σάλτσα ντομάτας και σπανάκι. Η σάλτσα είναι εύκολη στην ετοιμασία της και δίνει μια νόστιμη, κρεμώδη υφή στα νιόκι. Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για μια γρήγορη και νόστιμη εβδομαδιαία επιλογή γεύματος, που θα το απολαύσουν ακόμα και οι πιο απαιτητικοί και θα το βάλουν στη λίστα των αγαπημένων τους πιάτων.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κονσέρβα (400 γρ) ντομάτα ψιλοκομμένη
140 γρ τυρί κρέμα μασκαρπόνε
1 συσκευασία νιόκι (500 γρ)
1 συσκευασία (200 γρ) baby σπανάκι
1 χούφτα φύλλα βασιλικού
παρμεζάνα (ή εναλλακτική για χορτοφάγους), τριμμένη, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει και μετά προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και μετά σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέστε το μασκαρπόνε και στη συνέχεια μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμη.
ΒΗΜΑ 2
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε το σπανάκι στο τελευταίο λεπτό του ψησίματος. Στραγγίζουμε καλά, το ξαναβάζουμε στο τηγάνι και στη συνέχεια ρίχνουμε και τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως με φύλλα βασιλικού και σκορπίζουμε (προαιρετικά) τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή όρεξη!