Μια γρήγορη και εύκολη ιαπωνική συνταγή για να ετοιμάσετε ένα πασίγνωστο και αγαπημένο πιάτο με κοτόπουλο Teriyaki. Ενα αυθεντικό ασιατικό πιάτο, γεμάτο με γεύσεις και αρώματα της άπω ανατολής. Ιδανικό για δείπνο το βράδυ. Μπορείτε να το ετοιμάσετε μέσα σε μόλις 30 λεπτά και να το απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους φίλους σας!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
500 γραμμάρια φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
255 γραμμάρια ιαπωνική γλυκόξινη πάστα τεριγιάκι
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε κομμάτια 4 εκατοστών
150 γραμμάρια λοβοί αρακά, ψιλοκομμένοι
100 γραμμάρια γλυκομπίζελα, κομμένα στη μέση κατά μήκος
100 γραμμάρια baby καλαμπόκι , κομμένο στη μέση
Νουντλς, για σερβίρισμα
Πρόσθετα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα μπολ. Προσθέστε την πάστα τεριγιάκι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα γουόκ ή σε μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο σε παρτίδες για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το κρεμμύδι, τον αρακά και το baby καλαμπόκι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε τη σάλτσα μαγειρέματος και μαγειρέψτε για 2 λεπτά.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τα νουντλς σε πιάτα σερβιρίσματος. Από πάνω ρίχνουμε ανακατεύοντας και επιπλέον κρεμμύδι
Καλή όρεξη!