Μια αμερικάνικη συνταγή για ένα πολύ συνηθισμένο και αγαπημένο χάμπουργκερ με ζαμπόν, τυρί και τσάτνεϊ φρούτων. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το ζαμπόν που έχει απομείνει. Αυτά τα δημοφιλή finger food γίνονται εύκολα και διασκεδαστικά και είναι ιδανικά brunch, για πάρτι ή για συγκεντρώσεις.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Λάδι
15 μικρά ψωμάκια
1 βάζο 250 γραμμάρια τσάτνεϊ φρούτων
450 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες
2 ½ φλιτζάνια (300 γραμμάρια) τυρί για πίτσα
3 αυγά
1 φλιτζάνι (250 ml) γάλα
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί
Βήμα 2
Ανοίξτε τα ψωμάκια, κρατώντας τη μία πλευρά συνδεδεμένη
Βήμα 3
Ρίξτε μια κουταλιά τσάτνεϊ φρούτων σε κάθε ανοιχτό ψωμάκι και προσθέστε από πάνω φέτες ζαμπόν. Προσθέστε 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας τυρί, κλείστε το καλά και βάλτε το στο ταψί. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα ψωμάκια, το τσάτνεϊ, το ζαμπόν και το τυρί, φροντίζοντας να κλείσετε σφιχτά τα ψωμάκια στο ταψί
Βήμα 4
Χτυπάμε μαζί τα αυγά και το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε
Βήμα 5
Περιχύνουμε τα ψωμάκια με το μείγμα αυγού και γάλακτος και τα αφήνουμε να απορροφήσουν τα υγρά του για 30 λεπτά
Βήμα 6
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C/160°C (στον αέρα)
Βήμα 7
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή η κορυφή και να λιώσει το τυρί. Σερβίρετέ τα ζεστά
Καλή όρεξη!