Ινδική Κουζίνα

Κάρυ κοτόπουλου με γλυκοπατάτες

Κάρυ κοτόπουλου με γλυκοπατάτες

Αυτή η ινδική ινδική συνταγή θα σας βοηθήσει να ετοιμάσετε ένα παραδοσιακό πιάτο με κάρυ κοτόπουλου με γλυκοπατάτες. Ενα πολύ νόστιμο και χορταστικό πιάτο, αρωματισμένο με μπαχαρικά και με πάστα κορμά (η πάστα κάρυ κορμά είναι πολύ δημοφιλής στην Ινδία, αρκετά ήπια στη γεύση για τα παιδιά, παχύρρευστη, και συνήθως περιλαμβάνει πικάντικα μπαχαρικά, κάσιους, αμύγδαλα, καρύδα και γιαούρτι). Ενα γνήσιο ασιατικό πιάτο, που θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
450 γραμμάρια μπούτι κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένο σε μπουκίτσες
1 βαζάκι (165 γραμμάρια) πάστα κορμά
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
500 γραμμάρια γλυκοπατάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 συσκευασία (400 γραμμάρια) ντομάτα ψιλοκομμένη
100 γραμμάρια baby σπανάκι
ρύζι μπασμάτι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Δυναμώνουμε ελαφρώς τη φωτιά, προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα τηγανίζουμε να ροδίσουν.

ΒΗΜΑ 2
Ρίξτε μέσα στο τηγάνι την πάστα κάρυ και το σκόρδο, μαγειρέψτε για 2 λεπτά πριν προσθέσετε 100 ml νερό, τις γλυκοπατάτες και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μαλακώσει η γλυκοπατάτα – προσθέστε λίγο νερό ακόμα αν αρχίσει να φαίνεται στεγνή. Αλατοπιπερώνουμε κατά κατά τις προτιμήσεις μας και προσθέτουμε το σπανάκι. Στη συνέχεια, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Καλή όρεξη!