Αμερικάνικη Κουζίνα

Τηγανίτες κανέλας με κομπόστα και σιρόπι σφενδάμου

Τηγανίτες κανέλας με κομπόστα και σιρόπι σφενδάμου

Η αμερικάνικη κουζίνα έχει άπειρες συνταγές για γλυκιές λιχουδιές. Με αυτή την συνταγή θα ετοιμάσετε υπέροχες τηγανίτες κανέλας με κομπόστα και σιρόπι σφενδάμου, που γίνονται πολύ εύκολα και καταναλώνονται ακόμη ευκολότερα. Αυτές οι τηγανίτες αμερικάνικου στιλ είναι ιδανικές για ένα ιδιαίτερο πρωινό Σαββατοκύριακου. Μπορείτε, αν θέλετε, να ετοιμάσετε το κουρκούτι από το προηγούμενο βράδυ για να μη χάνετε χρόνο κατά το μαγείρεμα. Απολαύστε τις!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

140 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη μοσχοβάδο ή καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
300 ml γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο, συν επιπλέον για το τηγάνισμα
½ ποσότητα κομπόστα μήλου, αχλαδιού και κεράσι, για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1
Φτιάξτε πρώτα την κομπόστα μήλου, αχλαδιού και κερασιού. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά 12 μήλα, 8 αχλάδια και 250γραμμάρια αποξηραμένα κεράσια σε 50 γραμμάρια νερό και 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (θα χρειαστείτε τη μισή κομπόστα για αυτή τη συνταγή).

ΒΗΜΑ 2
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, την κανέλα, τη ζάχαρη και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Σε μια κανάτα χτυπάμε το αυγό, το γάλα, τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο. Κάνετε μια λακκούβα με τα στεγνά υλικά και ρίξτε μέσα το μείγμα του γάλακτος σταδιακά, ανακατεύοντας για να γίνει μια λεία ζύμη. Ιδανικά, αφήστε το μείγμα να σταθεί για 1 ώρα (ή ακόμα και όλη τη νύχτα, σκεπασμένο στο ψυγείο), αν και μπορείτε να το μαγειρέψετε αμέσως.

ΒΗΜΑ 3
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Λιώστε μια μικρή κουταλιά βούτυρο και στη συνέχεια ρίξτε μέσα κουταλιές της σούπας από το μείγμα για να φτιάξετε τηγανίτες πλάτους περίπου 10 εκατοστών. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια, στη συνέχεια αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα. Κρατήστε κάθε παρτίδα ζεστή όσο τηγανίζετε την υπόλοιπη ζύμη. Στοιβάζετε τις τηγανίτες και σερβίρετε με ζεστή ή κρύα κομπόστα, σιρόπι σφενδάμου και γιαούρτι.

Καλή όρεξη!