Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνικά φλιτζάνια σούσι Ahi

Ιαπωνικά φλιτζάνια σούσι Ahi

Ιαπωνικά φλιτζάνια σούσι Ahi : Μια συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας, για να ετοιμάσετε ένα κλασσικό γεύμα με σούσι, διατηρώντας το χαρακτήρα του σούσι, αλλά χωρίς την φασαρία του τυλίγματος, χρησιμοποιώντας αυτά τα εύχρηστα και εντυπωσιακά φλιτζάνια στο σερβίρισμα. Για μια εντυπωσιακή εφαρμογή για πάρτι, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή σε μίνι φλιτζάνια για μάφιν για να δημιουργήσετε τέλεια ποτά μπουκιές.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι ρύζι σούσι, ξεπλυμένο
1 ¼ φλιτζάνι νερό
8 κουταλάκια του γλυκού ξύδι ρυζιού
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
30 γραμμάρια τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας αλάτι κόσερ
σπρέι μαγειρικής
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νάτριο
1 κουταλάκι του γλυκού σκούρο σησαμέλαιο
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
½ κιλό φιλέτο τόνος για σούσι, κομμένος σε κύβους
½ φλιτζάνι αγγούρι – ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο σε κύβους
2 μέτρια πράσινα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο αβοκάντο, κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε το ρύζι και το νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήστε να πάρει μια βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και μαγειρέψτε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, περίπου για 20 λεπτά (μην το ξεσκεπάζετε κατά το μαγείρεμα.) Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το σκεπασμένο, για 10 λεπτά.

Βήμα 2
Όσο το ρύζι κρυώνει, βάλτε 2 κουταλιές της σούπας ξύδι και τη ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και ρυθμίστε τον σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να βράσει, για 30 έως 45 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέστε το τυρί κρέμα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μπολ, ανακατεύοντας με ένα σύρμα για να ενωθούν. Απλώστε απαλά το μείγμα ξιδιού στο ρύζι χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα. Αφήστε τα για 5 λεπτά.

Βήμα 3
Πάρτε 12 φλιτζάνια για μάφιν και ψεκάστε τα καλά με μαγειρικό σπρέι. Επικαλύψτε ελαφρά 12 κομμάτια λαδόκολλας για να σχηματίσετε μια επένδυση. Χρησιμοποιώντας βρεγμένα χέρια, πιέστε το μείγμα ρυζιού ομοιόμορφα κατά μήκος του πυθμένα και των πλευρών των φλυτζανιών για μάφιν (περίπου 2 1/2 κουταλιές της σούπας ρύζι ανά φλιτζάνι). Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 με 40 λεπτά.

Βήμα 4
Βάλτε τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι, το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο και το κόκκινο πιπέρι σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Προσθέστε τον τόνο, το αγγούρι, τα πράσινα κρεμμυδάκια και το αβοκάντο στο μπολ. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν.

Βήμα 5
Μοιράστε το μείγμα τόνου ομοιόμορφα στα φλιτζάνια ρυζιού. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με σουσάμι. Αφαιρέστε απαλά τα φλιτζάνια από το τηγάνι ανασηκώνοντας τις άκρες της λαδόκολλας.

Καλή όρεξη!