Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνικά μπαλάκια ρυζιού ονιγκίρι

Ιαπωνικά μπαλάκια ρυζιού ονιγκίρι

Δοκιμάστε αυτή την κλασσική συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας για να φτιάξετε μπαλάκια ρυζιού ονιγκίρι. Οι μπάλες ρυζιού στην Ιαπωνία είναι σαν τα σάντουιτς στις δυτικές χώρες. Είναι πολύ εύκολα στην κατασκευή, βολικά για ένα γρήγορο γεύμα, ακόμη και για να τα βγάλετε σε ένα πικνίκ. Είναι πολύ δημοφιλές στην Ιαπωνία ως ελαφρύ γεύμα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

⅔ φλιτζάνι κοντόκοκκο ρύζι, ξεπλυμένο
⅔ φλιτζάνι νερό
3 φύλλα φύκια νόρι, κομμένα σε λωρίδες 2,5 εκατοστών
αλάτι
καβουρδισμένο σουσάμι
αποξηραμένες νιφάδες φυκιών

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε το ρύζι και το νερό σε μια κατσαρόλα. Μουλιάζουμε για 20 με 30 λεπτά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό, για 12 έως 13 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Κρατήστε το σκεπασμένο και αφήστε να αχνιστεί για άλλα 10 λεπτά. Βγάλτε το καπάκι και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου για 20 λεπτά.

Βήμα 2
Βρέξτε τα χέρια σας και σχηματίστε μικρές ποσότητες ρυζιού σε σχήματα τριγώνου αν είναι δυνατόν ή στρογγυλές μπάλες (ονιγκίρι). Τυλίξτε κάθε μπάλα με μια λωρίδα φύκια νόρι. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με σουσάμι και νιφάδες φυκιών.

Καλή όρεξη!