Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνική αλμυρή τηγανίτα okonomiyaki σε παρασκευαστή πίτας (pie maker)

Ιαπωνική αλμυρή τηγανίτα okonomiyaki σε παρασκευαστή πίτας (pie maker)

Αν ψάχνετε για εύκολες συνταγές παρασκευής πίτας στο pie maker σας, αυτή η χορτοφαγική συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας για αλμυρή τηγανίτα okonomiyaki σε ιαπωνικό στυλ είναι μια υπέροχη ιδέα! Ενα πολύ νόστιμο και ιδιαίτερο πιάτο, με εύκολη προετοιμασία, που θα αρέσει σε όλους. Υπέροχο και απολαυστικό!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 αυγά
2 κουταλιές της σούπας γάλα
2/3 φλιτζανιού απλό αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 γραμμάρια λαχανοσαλάτα
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 ½ κουταλιά της σούπας ιαπωνική σάλτσα μπάρμπεκιου okonomi ή σάλτσα tonkatsu
1 κρεμμύδι εσαλότ, κομμένο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον παρασκευαστή πίτας σας. Περιμένετε να ανάψει η πράσινη λυχνία READY.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, χτυπήστε τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μαζί σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε με το μείγμα λαχανοσαλάτας.
Βήμα 3
Ψεκάστε τον παρασκευαστή πίτας με λάδι. Τοποθετήστε το ένα έκτο του μείγματος σε κάθε τρύπα. Κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί περίπου το μισό. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή ένα πιρούνι, αναποδογυρίστε τις τηγανίτες, πιέζοντας στις τρύπες. Μαγειρέψτε για άλλα 3-4 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν. Βγάλτε τις από τον παρασκευαστή πίτας. Συνεχίστε να μαγειρεύετε τις υπόλοιπες τηγανίτες.
Βήμα 4
Μεταφέρετε τις τηγανίτες okonomiyaki σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Περιχύνουμε με την μαγιονέζα και σάλτσα μπάρμπεκιου και πασπαλίζουμε με το εσαλότ.

Καλή όρεξη!