Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνική μπριζόλα miso

Ιαπωνική μπριζόλα miso

Ιαπωνική μπριζόλα miso: Η μπριζόλα δεν είναι υποχρεωτικό να είναι ένα βαρύ γεύμα. Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας και χρησιμοποιείστε μια ιαπωνική παραδοσιακή μαρινάδα για ένα υπέροχο και πεντανόστιμο βραδινό με χαμηλά λιπαρά. Αξίζει να τη δοκιμάσετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας πάστα μίσο
1 κουταλιά της σούπας ξηρό σέρι ή σάκε
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
300 γραμμάρια άπαχη μοσχαρίσια μπριζόλα
baby σπανάκι, αγγούρι σε φέτες, σέλινο, ραπανάκι και σουσάμι καβουρδισμένο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1
Βάλτε την πάστα miso, το σέρι ή το σάκε, τη ζάχαρη και το σκόρδο σε μια σφραγιζόμενη σακούλα τροφίμων. Καρυκεύστε με μπόλικο μαύρο πιπέρι και στη συνέχεια ανακινήστε μέχρι να αναμειχθεί πλήρως. Προσθέστε τη μπριζόλα, κάντε απαλό μασάζ με τη μαρινάδα στη μπριζόλα μέχρι να επικαλυφθεί τελείως και στη συνέχεια σφραγίστε τη σακούλα. Βάλτε τη σακούλα στο ψυγείο και αφήστε την για τουλάχιστον 1 ώρα, αλλά μέχρι και 2 ημέρες είναι μια χαρά.

ΒΗΜΑ 2
Για να μαγειρέψετε, ζεστάνετε ένα τηγάνι με βαριά βάση, γκριλ ή μπάρμπεκιου μέχρι να ζεσταθεί πολύ. Σκουπίστε την παραπανίσια μαρινάδα από τη μπριζόλα και, στη συνέχεια, ψήστε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο ή μερικά λεπτά περισσότερο εάν προτιμάτε το κρέας πιο καλοψημένο. Αφήστε στην άκρη για 1 λεπτό να ξεκουραστεί. Χαράζουμε το μοσχαρίσιο κρέας σε χοντρές φέτες και σερβίρουμε με μια τραγανή σαλάτα από σπανάκι, αγγούρι, σέλινο, ραπανάκι και σουσάμι.

Καλή όρεξη!