Vegan Κουζίνα, Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνικό katcu curry μελιτζάνας

Ιαπωνικό katcu curry μελιτζάνας

Ιαπωνικό katcu curry μελιτζάνας: Δοκιμάστε να κάνετε αυτή την αυθεντική συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας και να μαγειρέψετε ένα παραδοσιακό vegan ιαπωνικό πιάτο. Οι λεπτές φέτες μελιτζάνας, σκεπασμένες με τριμμένη φρυγανιά, συνοδεύονται από πικάντικη σκόνη κάρυ και δημιουργούν ένα απίστευτο γεύμα. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
2 μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες 0,5 εκατοστού
100 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
250 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3 κουταλιές της σούπας κάρυ σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 συσκευασία (400 ml) γάλα καρύδας
1 μεγάλο αγγούρι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και αρκετό νερό για να γίνει ένα ρευστό κουρκούτι, μετά αλατοπιπερώστε και προσθέστε τις μελιτζάνες, ανακατεύοντας μέχρι να καλυφθούν όλες. Ρίξτε τη τριμμένη φρυγανιά σε ένα πιάτο και βουτήξτε σε κάθε φέτα μελιτζάνας, γυρνώντας να στρώσει και πιέζοντας προς τα κάτω για να κολλήσει η φρυγανιά.

Βήμα 2
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι. Τηγανίστε τις φέτες μελιτζάνας σε παρτίδες για 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας λίγο περισσότερο λάδι μεταξύ των παρτίδων. Μεταφέρετε τις φέτες σε ένα ταψί καθώς προχωράτε. Μόλις ροδίσουν όλες οι φέτες μελιτζάνας, τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 10-15 λεπτά όσο φτιάχνετε τη σάλτσα. Μαγειρέψτε το ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 3
Σκουπίζουμε το τηγάνι και βάζουμε να ζεσταθεί ακόμα λίγο λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε για λίγα λεπτά να μαλακώσει. Ρίξτε και ανακατέψτε το σκόρδο και τη σκόνη κάρυ για 1 λεπτό, στη συνέχεια προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και το μέλι και ανακατέψτε καλά να γίνουν μια πάστα. Ρίξτε λίγο λίγο το γάλα καρύδας, ανακατεύοντας για να φτιάξετε μια λεία σάλτσα και στη συνέχεια σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, προσθέτοντας λίγο νερό αν γίνει πολύ πηχτό. Ξεφλουδίστε το αγγούρι σε μακριές λωρίδες με έναν αποφλοιωτή. Στραγγίζουμε το ρύζι και σερβίρουμε με τις τραγανές φέτες μελιτζάνας, τη σάλτσα κάρυ και τις λωρίδες αγγουριού.

Καλή όρεξη!