Ιαπωνικό yaki udon: Μια αυθεντική συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας για ένα παραδοσιακό πιάτο, που αποτελείται από νουντλς με σάλτσα σόγιας και λαχανικά. Είναι υγιεινό, χρειάζεται μόλις 25 λεπτά για να το φτιάξετε και είναι χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες. Το γλυκομπίζελο που χρησιμοποιείται εδώ, είναι ένα μπιζέλι με επίπεδο λοβό και λεπτά τοιχώματα λοβών, που τρώγεται ολόκληρο, ενώ είναι ακόμη άγουρο. Ενα γνήσιο ιαπωνικό πιάτο που θα το λατρέψετε!
Επισκέψου το Enternow και μάθε Πως μπορω να βρω το σταθερο τηλεφωνο καποιου
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 ½ κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
160 γραμμάρια γλυκομπίζελο
70 γραμμάρια καλαμπόκι
2 κινέζικο λάχανο baby μποκ τσόϊ, κομμένο σε κομματάκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
½ κουταλιά της σούπας ήπια σκόνη κάρυ ή 1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
4 κουταλιές σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι
300 γραμμάρια έτοιμα για μαγείρεμα νουντλς udon (από αλεύρι σιταριού)
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ τουρσί, ψιλοκομμένο, συν 2 κουταλιές της σούπας άλμη (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά. Προσθέστε το γλυκομπίζελο, το καλαμπόκι, το λαχανάκι μποκ τσόϊ και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέστε το σκόρδο, τη σκόνη κάρυ και τη σάλτσα σόγιας και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό.
Βήμα 2
Προσθέστε τα νουντλς μαζί με το τζίντζερ (προαιρετικά) και την κρατημένη άλμη και ανακατέψτε με 2-3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό μέχρι να ζεσταθούν τα νουντλς. Μοιράζουμε σε μπολ και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!