Μια εύκολη συνταγή της ινδικής κουζίνας για γρήγορα και νόστιμα κεφτεδάκια με γιαούρτι μέντας σε ψωμάκια πίτα. Ενα ιδανικό πιάτο που μπορείτε να ετοιμάσετε για πολλά άτομα, με διάφορα νόστιμα συστατικά που μπορείτε να αναμίξετε και να ταιριάξετε. Η πάστα tikka που χρησιμοποιείται εδώ, είναι μια ελαφρώς καυτή πάστα που περιέχει κόλιανδρο, κύμινο, σκόρδο, τζίντζερ, ταμαρίνδο και τσίλι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
500 γραμμάρια αρνίσιο κιμά
3 κουταλιές της σούπας ινδική πάστα κάρυ τίκα
2 κουταλιές της σούπας τσάτνεϊ μάνγκο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες
1 κομμάτι τζίντζερ σε μέγεθος αντίχειρα, ψιλοτριμμένο
225 γραμμάρια γιαούρτι
1 ½ κουταλιά της σούπας σάλτσα μέντας
8 πλακέ ψωμάκια (πίτες)
4 ντομάτες κομμένες σε φέτες
2 μαρούλια little gem, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον αρνίσιο κιμά με την πάστα κάρυ, το τσάτνεϊ μάνγκο, το σκόρδο και το τζίντζερ. Αλατοπιπερώνουμε λίγο και πλάθουμε 20 κεφτεδάκια. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι – δεν χρειάζεται λάδι, καθώς ο αρνίσιος κιμάς είναι αρκετά λιπαρός. Τηγανίστε τα κεφτεδάκια σε παρτίδες για 2-3 λεπτά – προσοχή γιατί διαλύονται εύκολα.
Βήμα 2
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C. Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια στο ταψί και τα βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά, προσθέτοντας τα ψωμάκια (πίτες) για τα τελευταία 5 λεπτά. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη σάλτσα μέντας. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια τυλιγμένα στις πίτες με λίγο γιαούρτι μέντας, ντομάτα και μαρούλι.
Καλή όρεξη!