Ινδικά πικάντικα χόρτα: Αυτή η συνταγή της ινδικής κουζίνας ταιριάζει σε όλα τα χόρτα που έχετε διαθέσιμα – από ψιλοκομμένο λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών, αλλά και οποιοδήποτε άλλο λαχανικό προτιμάτε, ή έχετε στο σπίτι. Αν δεν σας αρέσουν τα πολύ καυτερά, μπορείτε να την προσαρμόσετε στα γούστα σας και να χρησιμοποιήσετε λιγότερες πιπεριές τσίλι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρος κύμινου
½ κουταλάκι σιναπόσπορο
4 πράσινα τσίλι, ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κομμάτι φρέσκιας ρίζας τζίντζερ, τριμμένο
½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
500 γραμμάρια ψιλοκομμένα χόρτα, όπως λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών ή οποιοδήποτε άλλο
100 γραμμάρια αρακά
χυμό από 1 λεμόνι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, χοντροκομμένο
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη καρύδα, χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε γουόκ, τσιγαρίζουμε το κύμινο και τον σιναπόσπορο για 1 λεπτό και μετά προσθέτουμε τις πιπεριές τσίλι, το τζίντζερ και τον κουρκουμά. Τηγανίζουμε μέχρι να αρωματιστούν και μετά προσθέτουμε τα χόρτα, μια πρέζα αλάτι, λίγο νερό και τον αρακά.
Βήμα 2
Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα χόρτα. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, τον αλεσμένο κόλιανδρο, τον μισό φρέσκο κόλιανδρο και τη μισή αποξηραμένη καρύδα και μετά ανακατέψτε τα όλα μαζί. Σουρώστε τα σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και πασπαλίστε με την υπόλοιπη καρύδα και τον κόλιανδρο. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!