Ινδικά σάντουιτς γλυκοπατάτας: Ετοιμάστε πολύ εύκολα με αυτή την απλή συνταγή της ινδικής κουζίνας νόστιμα και λαχταριστά σάντουιτς. Οι γλυκοπατάτες συνδυάζονται καταπληκτικά με τα πικάντικα μπαχαρικά και τα κρεμμύδια και μαζί με τα ινδικά πιτάκια τσαπάτι δημιουργούν μια αξεπέραστη απόλαυση!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 γλυκοπατάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες
1 κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους κύμινου
1 κουταλιά της σούπας garam masala
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
χυμός από 1 λάιμ
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
6-9 ινδικά ψωμάκια τσαπάτι (πίτες)
150 ml φυσικό γιαούρτι
1 μεγάλο ματσάκι κόλιανδρο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 C. Σε ένα ταψί βάλτε τις γλυκοπατάτες μαζί με το τσίλι, 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι, τους σπόρους κύμινου, το garam masala και άφθονο καρύκευμα. Ψήνετε για 25-35 λεπτά, γυρίζοντας τις πατάτες στη μέση περίπου του χρόνου ψησίματος, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο υπόλοιπο λάδι για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο, ρίχνουμε το χυμό λάιμ και τη ζάχαρη με λίγο καρύκευμα και μετά σβήνουμε τη φωτιά.
Βήμα 3
Ζεστάνετε τα πιτάκια τσαπάτι και στη συνέχεια φτιάξτε σάντουιτς βάζοντας μερικές φέτες γλυκοπατάτας στο κάθε πιτάκι, με λίγα κρεμμύδια , μια κουταλιά γιαούρτι και μια μικρή χούφτα φύλλα κόλιανδρου. Τυλίξτε τα πιτάκια σε ρολό και φάτε.
Καλή όρεξη!