Ινδική Κουζίνα

Ινδικά scotch eggs

Ινδικά scotch eggs

Ινδικά scotch eggs:Τα scotch eggs είναι μια αυθεντική αγγλική συνταγή για αβγά μελάτα τυλιγμένα σε χοιρινό κιμά! Με αυτή την εκδοχή της ινδικής κουζίνας θα ετοιμάσετε αυτά τα νόστιμα scotch eggs Βεγγάλης, που είναι ένα δημοφιλές ορεκτικό στο Ινδικό μενού, ή ως μέρος του σνακ. Είναι η ιδανική επιλογή για ένα εντυπωσιακό ορεκτικό που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 μεγάλα αυγά
400 γρ αρνίσιο κιμά
6-8 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 τσίλι, ψιλοκομμένα
1 μικρή χούφτα κόλιανδρο, χοντροκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι, συν επιπλέον για το τηγάνισμα
1 μέτρια πατάτα, ξεφλουδισμένη, βρασμένη και πολτοποιημένη με ένα πιρούνι (ή 150 γραμμάρια πουρέ)
τσάτνεϊ, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη κρούστας:
100 γρ αλεύρι
2 αυγά, χτυπημένα
100 γρ τριμμένη φρυγανιά, καρυκευμένη με αλάτι

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Βάζουμε προσεκτικά τα αυγά σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και ρυθμίζουμε ένα χρονόμετρο για 6 λεπτά. Βγάζουμε τα αυγά από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε αμέσως σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μόλις κρυώσουν, ξεφλουδίστε τα προσεκτικά.

ΒΗΜΑ 2

Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα αυγά scotch (εκτός από το λάδι και την πατάτα) σε ένα μπολ και προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατέψτε καλά. Ζεσταίνουμε τις 4 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το μείγμα του κιμά και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το χρώμα του, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε τον πουρέ πατάτας και ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

ΒΗΜΑ 3

Μόλις κρυώσει, χωρίστε το μείγμα σε τέσσερις μπάλες και ισιώστε τις ώστε να χωρέσουν μέσα τα βρασμένα αυγά και κλείστε τα εντελώς. Σε τρία ρηχά μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αυγό και τη φρυγανιά. Τυλίξτε πρώτα ένα αυγό τυλιγμένο με κρέας στο αλεύρι, τινάξτε ό,τι περισσεύει και, στη συνέχεια, βουτήξτε στα χτυπημένο αυγά και στη συνέχεια την τριμμένη φρυγανιά. Αφήνουμε στην άκρη και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα αυγά.

ΒΗΜΑ 4

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή ένα γουόκ, μισογεμάτο με φυτικό λάδι, στους 160 C. Βάζουμε προσεκτικά τα αυγά στο τηγάνι, μαγειρεύουμε δύο-δυο για 5-6 λεπτά, βάζοντάς τα στο λάδι μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν παντού. Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε με το αγαπημένο σας τσάτνεϊ, αν θέλετε.

Καλή όρεξη!