Δείτε αυτή την ινδική συνταγή για νόστιμα σουβλάκια κοτόπουλου tikka. Ενα υπέροχο πιάτο, με τέλειο συνδυασμό μπαχαρικών και γεύσεων, που είναι βέβαιο ότι θα αφήσει τον ουρανίσκο σας ικανοποιημένο. Απλό, γρήγορο, εύκολο και πεντανόστιμο! Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι και ντομάτες.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
6 κουταλιές της σούπας απλό γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
4 (150 γραμμάρια) φιλέτα κοτόπουλου
μεταλλικά σουβλάκια
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε μαζί το γιαούρτι, το σκόρδο, το κύμινο, τον κουρκουμά, το τζίντζερ, το πιπέρι, τις νιφάδες τσίλι και την κανέλα σε ένα γυάλινο ή κεραμικό μπολ. Ανακατέψτε καλά.
Βήμα 2
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο μείγμα του γιαουρτιού. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και μαρινάρουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Βήμα 3
Προθερμαίνουμε μια σχάρα γκριλ σε μέτρια φωτιά και την λαδώνουμε ελαφρά.
Βήμα 4
Βγάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου από το ψυγείο και τα περνάμε σε σουβλάκια. Τοποθετήστε τα στο προθερμασμένο γκριλ και μαγειρέψτε, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα, μέχρι να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, περίπου για 15 λεπτά. Αν βάλετε ένα ειδικό θερμόμετρο στο κέντρο θα πρέπει να δείχνει τουλάχιστον 75 βαθμούς Κελσίου. Σερβίρουμε!
Καλή όρεξη!