Ινδική Κουζίνα

Ινδικά σουβλάκια κοτόπουλου tikka

Ινδικά σουβλάκια κοτόπουλου tikka

Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ινδικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα γεύμα με σουβλάκια κοτόπουλου. Σίγουρα τα πιο εύκολα σουβλάκια που κάνατε ποτέ! Θα εκπλαγείτε από την υπέροχη γεύση και το εκπληκτικό χρώμα που έχει αυτό το πιάτο. Το μυστικό είναι το μαρινάρισμα σε αυτή την πολύ ωραία μαρινάδα. Απολαύστε τα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κούπες γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κομμάτι (2,5 εκατοστά) φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κύμινο
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
4 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
σουβλάκια μπαμπού, μουλιασμένα σε νερό για 30 λεπτά
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε μαζί σε ένα γυάλινο ή κεραμικό μπολ το γιαούρτι, τον πελτέ ντομάτας, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το κάρυ και την πάπρικα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Βήμα 2
Προσθέστε το κοτόπουλο στη μαρινάδα, σκεπάστε και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Βήμα 3
Βγάλτε το κοτόπουλο σε θερμοκρασία δωματίου, για 15 με 20 λεπτά. Σουβλίζουμε στα σουβλάκια από μπαμπού και τα βάζουμε σε ταψί.

Βήμα 4
Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 5
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για 20 με 35 λεπτά, περιχύνοντας με λιωμένο βούτυρο τα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος.

Καλή όρεξη!